Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Remény

2016.10.30. 12:43 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Napfényes őszi kora délután teendőimet intézendő sétálok a belvárosban. Utam egy gimnáziumot érint. A látvány, ami elém tárul, arcomra varázsolja a szokásos Joker vigyort. Fiatal fiúk motorjaikon és tűkön ülve várják, hogy a súlyos fakapu feltáruljon és kilépjen rajta „A” lány.

Úgy látszik vannak dolgok, amik mégsem tűnnek, tűntek el.

Közel harminc évvel ezelőtt rám is így várt valaki és ugyanúgy nem bírtam már az utolsó órákat, csak füleltem hallom-e már az MZ hangját, ahogy a most várt lányoknak lehet már forró az iskolapad.  A többiek, a mezei plebsz előtt nagy presztízse volt, míg a tanároknál egy másnapi felelést ért, ahogy lazának remélt mozdulattal kilibbenve a gyűlölt ajtón, felpattantam az épített motorra, és a lázadás prüszköltető keverék füstjében tovarobogtunk.

Ez az emlékkép és a jelen keveredik, fonódik eggyé egyetlen pillanatban, és jó érzéssel tölt el. Pedig a fiúk csak ülnek motorjaikon, és egész egyszerűen emberiek. Emberiek, nem bazári majmok. Úgy érzem, van még remény. Mire is? Hát hogy a jó dolgokból mégiscsak megmarad valami.

 

img_0001.jpg

 


Címkék: motor motorosok MZ Trophy

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr8411915319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása