Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Dezsavűűű a neved Drink'N'Ride

2017.06.16. 23:14 | Loren Kriszta | 2 komment

Szóval volt ez a Drink’N’Ride. Erről akartam írni, mert megér annyit. Aztán ültem, ültem és vagy nem jött semmi, vagy olyan, amit nem engedek ki a billentyűzetemből.

dnr_006.JPG

Hogy’ a bánatba’ írjak meg valamit, ami egész egyszerűen évtizedeket repített vissza?! Mikor senkit nem érdekelt japánnal vagy-e vagy harlival, szőke vagy-e illetve barna, rockabillysre veszed a figurát vagy öreg rockerre. Ha paraszt vagy úgyis kiesel. Nem a motorodon fog múlni. Leírhatatlan milyen érzés mikor 30, zömében saját kezűleg épített motor együtt motorozik. Nincs jaszkarizás, világbéke integetés a spontán összeverődött nézelődőknek, mert rohadtul nem érdekel, ki néz, ki nem, és miért. Mert nem az ő kedvükért csinálod. Mert még a full privát is leveszi azonnal ez valami más. Ez nem a búcsús felvonulás, de nem is a szigor. Ez a közel negyven hülye, egész egyszerűen jól érzi magát. Ennyi. Ennyi? A francokat! Ennél sokkal több. Megint beröppent annak az esélye, hogy van remény. Hogy mégiscsak vannak hozzád hasonlatosak. Mivel zömük piszok módon fiatalabb mint te, ott a tovább viszik a lángot megnyugtató érzése, mindenféle csepegő pátosz nélkül. Vadkempingezés, a maga romantikájával, éjszakai, bokrosban landolás. Közeli ásatási hely fellelése utáni fantázia elszabadulás és horror történet kiagyalása, sámánbot lelése, és vándoroltatása, ivás, evés, ivás, ugratás, ivás, ponyvás alvás… szerintem az egy négyzetméterre eső Ironhead sporik száma magasabb, mint az ugyanekkor megrendezett Superrallyn. Nyálcsorgatás már csupán a motorok láttán. Beszélgetések, hatalmas poénok. Önmagamhoz képest hihetetlen módon barátkozom, dumálok. Cinizmusom valahol ott bent, a Mecsek térerő nélküli mélyében elveszik, hogy csak kívülről jövő ingerek hatására térjen olykor-olykor egy villanásnyira elő. Pedig voltak fenntartásaim. Nem kevés. Úgy terveztük, ha gáz a helyzet, akkor Keszthelynél eltűnünk. Maradtunk, pedig akkumulátor gebasz miatt megtehettük volna. Kiderült mégis tud tempósan együtt mozogni, haladni 30 motor, anélkül hogy fenntartanánk a forgalmat. Persze hülyék mindig vannak. Jut is mindennapra egy. Opeles, BMWs, buszos. Széles a skála. Ez van. És hogy mi van még? Jókedv, az egészen hamar túllépés. Van persze kisebb-nagyobb szerelés is. Belefér, hiszen a motorok átlagéletkora bőven a nagykorúság felett van, sőt…

blog13_1.jpg

Mindenki figyel mindenkire, ha valakinél baj van, a többiek továbbhaladnak a megbeszélt pontnál bevárnak, míg páran a segítségre szorulóval maradnak. Mint velünk Ájron, mikor az egyik benzinkútnál a shovel egy éves akksija valószínűleg cella leszakadás miatt behalt. Először próbálunk másikat szerezni, majd bebikázzuk és megyünk tovább. Nincs dráma. Ahogy koncert és egyéb más nyalánkság sincs. Biztos láttál már a neten keringő videókat „szabadcsapatokról” akik csak mennek, megállnak, jól érzik magukat és mennek tovább. Igen, egykor ez volt az alap, de látod hogy ma is lehet! Csak rajtad múlik!

Ahogy ez a túra Bencén. Bencén, aki az egészet szervezte, koordinálta. Én, a fő fikagép nem bántam meg hogy elmentem. Egy dolgot bántam volna… ha kihagyom.

blog4_3.jpg

 

A fotók egy része saját, más része a többi résztvevőtől kölcsönzött, ahogy az egyik videó is.

blog10_2.jpg

blog5_2.jpg

blog6_3.jpg

blog7_3.jpg

blog8_2.jpg

blog15.jpg

blog14.jpg

blog11_2.jpg

blog9_2.jpg

blog12_1.jpg

blog17.jpg

blog2_3.jpg

blog_2.jpg

 

 


Címkék: motorostúra épített motorok shovelhead ironhead sportster öreg motorok DrinkNRide

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr8712601169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bq 2017.06.20. 11:36:26

Nem is értem, miért nem az ipolytarnóci hipszterbuliba mentetek... :D

Loren Kriszta 2017.06.20. 23:22:55

@Bq: Mert nem volt szimpatikus a beharangozó szöveg. :) Amúgy láttam ott készült képeket, voltak ott más típusú egyedek is. Egyszer lehet hogy megnézem...ha lesz mégegyszer.
süti beállítások módosítása