Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Mind meghalunk!

2020.01.12. 19:46 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

 De legalábbis járműveink. Itt az új világvége gerjedelem. Úgy tűnik mindig rettegni kell valamitől, mindig kell egy gumicsont.

Most épp az etalon, izé etanol emelkedés. Hetek óta folyamatosan ez a kérdés és az általa keltett hisztéria jön velem szemben mindenhol. Mostanra untam meg. :) A nyávogás palettája széles. Vannak nagyon kedvesek, akik helyettünk és miattunk aggódnak. Merthát mi lesz a veteránosokkal, a veteránkorú járművekkel?

Pszt! Elárulom.

dscn6513.JPG

Semmi extra. :D Tudod eddig is mentünk, használtuk őskövületeinket. Eddig is jártunk olyan országokban ahol magasabb volt az etanol, a bioetanol tartalom mind itthon. Hogyan?

A megoldás egyszerű. Míg korábban a második, harmadik tankolásnál tettünk un. ólompótló adalékot az üzemanyaghoz, most majd minden esetben. Ahogy eddig is, ha volt az adott kúton 98-as vagy 100-as benzin, azt tankoltunk, eztán is azt tesszük a megmaradt százassal.  –Azért itt belép a kisördög, hogy eddig vajon mennyi fogyhatott a százas benzinből, és eztán mennyi fog és ezt kinek éri meg vajon? -

Amúgy pedig a korosabb járműveknél mindig is jobban oda kellett figyelni a karbantartásra, az apró zörejekre, surrogásokra, a kopó alkatrészekre. Logikus és érthető.

Van, kinek ez nem okoz problémát, van kinek igen. Nincs ezzel gond. Ők járjanak új illetve fiatal járművekkel.  Mi maradunk a pusztító vén fegyvereinknél.

Ám erről a hisztiről ami kialakult és kialakul minden kényelmi helyzetből kibillentő esetben valahogy az a városi legenda jut eszembe, amit sok-sok éve, ill. inkább évtizede hallottam először.

Valahol Spanyolországban motoroznak hun vitézeink, mikor megszállnak egy Hostelben. Mosni kellene. Igenám, de a fejlett nyugati társak szomorúan panaszolják, nem működik a mosógép, mert nem záródik jól az ajtó. Erre magyarjaink előveszik a gumipókot és körbeszövik a mosógépet ajtóstól, tokostól. És lőn.

Nyilván ez nem a szuperintelligens, helyettünk is gondolkodó masinák korában volt, hiszen a mai okosokkal nem tudod megtenni, jöhet az új gép.

Ám mi a lényeg? No para, ám annál több fifika, kreativitás. ;)

No, jöhet az újabb gumicsont…mondjuk AZ EZZEL NEM LEHET MOTOROZNI.  :D

dscn6572.JPG

  


Címkék: hisztéria benzin etanol motors öreg harley E10

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr8115406068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása