Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Semmi faxni, csak úgy, mint eddig – Lakeside R’N’R Weekend

2017.06.22. 21:08 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Hol lesz a legközelebb valami jó buli? Merre mentek? Teszi fel a kérdést a velem szemben ülő. Lakeside. Felelem magától értetődően, majd rájövök ő ebből semmit nem ért, hiszen azon kevesek közé tartozik akik Lakside szüzek…még. ;) Azmiaz? Kérdez újból, érdeklődve, hiszen tudja nálunk magas a léc, válogatunk rendesen, finnyásan.  Huuu basszus! Akkor most röviden, ahogy a szusszanásnyi pihenő engedi, megpróbálom elmondani.

agard2014_287.jpg

lakeside2016_166.jpg

Dög meleg van igaz? Jobb lenne most a vízparton? No, a Lakeside Weekend épp ott van, az agárdi vízparti Park kempingben. Igen, hamarost, pontosan július 6.-tól, azaz csütörtöktől egészen hétfő délig. Igen, ez nem ér véget szombat hajnalban, hogy félkómásan motorozz, autózz haza délelőtt. Vasárnap este a levezetésé, a pörgés lassításáé, a közös jammelésé. Ja, hogy mit is kell levezetni? Szóval ott tartottunk, hogy vízpart, kemping. Igen, sátor. Mi szeretjük. Könnyű korán ébredni. ;) , épp ezért minden évben megfogadom, úszom a hajnali tóban. Ki tudja, talán idén végre sikerül. :) Nem szereted a sátrat és a közös zuhanyt? Nem baj! Vannak faházak, de siess, mert kapósak! Hiszen a pin up lányok, szívesebben alszanak ágyban, és jönnek elő teljes harci díszben a lakból, mint hogy avatatlan szemek nézzék, miképp készülnek a csodacsajok, akiknek nincs szüksége megmérettetésre, hiszen valahol, valakinél már nyertek! Nincs cuccod? Úgy érzed nincs egy göncöd, amit felvegyél? Ó semmi gond, hiszen tudsz venni ruhát, kiegészítőket, ajándéktárgyakat, sőt, fodrász is van, igaz nem Gedeon bácsi, de olyan rockabilly frizurát rittyent a fejedre, hogy az otthoni fodrászod vért izzad, mire megpróbálja elkészíteni neked újból, mert annyira bejön. Mondjuk én esténként egy sima póló-farmer kombóban nyomom, szóval nem létszükséglet. Kutyát sem érdekli, nem vagy alulöltözött, egyszerűen mindenki jól érzi magát. No, onnan kanyarodtam el, hogy levezetés. Kell az! Hiszen már csütörtök este elkezdjük a bulit. Ja! A lényeg majdnem lemaradt, de máris megemelkedett a pulzusszámom, elég csak beszélnem róla! Ez nem egy Beach (vagy bitch) fesztivál, de nem is falunap, amihez asszisztálsz, mint ingyen műsorszám! Ez az ’50-es, ’60-as évek zenéjét, járműveit, életstílusát, arcait összegyűjtő hatalmas buli. Nem, nem Aradszky László. :)  De nem is a később kialakult szájkó, azaz psychobilly. Ez a lágyabb vonal. Aha, itt van gyakorlatilag mindenki, aki ebben a műfajban bármit is letett már az asztalra, vagy ígéretesnek tűnik, hiszen idén is közel húsz zenekar játszik. Igen, persze, bemutatkoznak kevéssé ismert csapatok is. Emlékszem mikor pár éve ifjú titánunk szégyenlősen felkéredzkedett a színpadra. Felengedték, persze. Ez természetes. Miért ne tennék? Nem irigyek, lehet próbálkozni, hiszen finnyás ez a közösség, csak a minőség marad fent hosszú évek elteltével is a rostán, a többi eltűnik a divat süllyesztőjében.

Ez már a 24. lesz. Igen, tudom. Ez a mai, mutatni kell és percenként változó arcát mutató világban őrületes szám, de Cactus a Prison Bandből 2017-ben már huszonnegyedszer szervezi meg a Lakeside Rock and roll Weekendet. Engem a 13.-on fertőzött meg. Várom már mint a Karácsonyt! :)

24.Nem, ez nem az a 24, itt nem Kiefer Sutherland akarja megváltani a világot. Ide mi megyünk, és ha akarsz te is, mert jó buli, de semmiképp sem azért, mert úgymond divat a retró. Hiszen ez nem retró, ezek emlékek, ez a máig életben tartott, lüktető rockabilly kultúra. Életben maradt, hiszen az érték mindig divatban marad, mert csak az egyéniségeket igyekszik majmolni, és divattá degradálni a plebsz.

24.Szerencsére nem csupán 24 óra, hanem annál jóval több. Négy egész éjszaka, amit végigtáncolhatsz, négy egész nap, mikor bálnát játszhatsz a Velencei tóban, bámulhatod a jobbnál jobb amerikai kocsikat a ’40-es, ’50-es évektől. A büfék sokasága mellett tömheted az izgalmas húsgolyókat, a klasszikus hamburgert, limonádéval, turmixszal kísérelheted meg ép elméd és emlékezeted megőrzését legalább az esti koncertekig. Éjszakára pedig ott a koktélbusz, kínálatában a megunhatatlan mojirtó (gyk.: mojito), blue hawaii, és társai, amitől, alattomosan és észrevétlenül fut ki lábadból az erő és vonz a gravitáció, de még akkor is „volna rá igény”. :) A hivatalos koncertáradat után hajnalig tartó spontán, ámde már elmaradhatatlan jammelés a sátraknál vagy a büfé asztalnál. Hidd el, az legalább olyan őrületes, mint a másik két színpad. Mert két színpad van. Egy klasszikus, a nagy, és a vízparti. Én szeretem, mert a vízből tudom nézni hedonista NDK nyugdíjas módjára a kora délutáni koncerteket. No meg a vízi táncversenyt. Szombaton az is van. Hogy mi az? A térdig érő vízben rokiznak a párok. Nem láttál ilyen még mi?! Gondoltam! Nyugi, nem engem fogsz, ettől az élménytől megkíméllek, nálam jóval ügyesebbek lesznek. Nem! Itt nem fitnesz lédik vannak, nyugi, hanem hús vér nők. Vetkőzz nyugodtan bikinire. Kocsik? Persze! Rengeteg amerikai cirkáló, illetve platós kisteher, sportkocsi. Buick-ok, Cadillac-ek, Mustang-ok. Motorok is vannak persze. Újak is, régiek is. Igen, a régiek zömmel abból a korszakból. Van, aki szereti ha bámulják, és vannak akik nem. Észre fogod venni ki kicsoda. :)

Gyereket is hoznál? Nyugodtan. Van "játszóház" felnőtteknek, gyerekeknek. Nem csak ők szórakoznak jól, hanem mi is, akik kívülről nézzük őket. Csocsó, lábtengó, szappanos vízen csúszás, meg még ezer dolog.

Éjszaka a jammelés mellett krúzolás fel s alá a hatalmas cirkálókkal, gumifüstölés, szép lányok autókáztatása, a bámuló tömeg közepette.

Biztos kihagytam egy csomó mindent, de nem lehet elmondani. Gyertek el! Mi is ott leszünk, és ki tudja…lehet hogy valamelyik este még én is nőnek öltözöm és felveszem az eddig mindössze kétszer használt TICCI, kopteres fűzőmet?!  :)

 

Szolgálati közlemény a törölgető kápónak: A VIDEÓ SAJÁT!


Címkék: rockabilly rock and roll Agárd Lakeside Weekend

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr412614659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása