Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Vasárnapi mese

2014.03.30. 12:51 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Az alábbi kis mese megkíván némi vonatkoztatási készséget, szimbolikát. Ha nem megy, nem neked írtam. :)

Egyszer volt hol nem volt, volt egy szubkultúra, melyre a konform társadalom előszeretettel húzta rá a deviáns címkét. Húzta, húzta, közben nyálcsorgatva és sóvárogva figyelte a számára is láttatni engedett mozzanatokat, szeleteket. Így, csupán kívülről figyelve a dolgokat, jó üzleti és népszerűségi index növelő ötletnek tűnt egy-egy tevékenységük, külső jegyük átvétele .

Mivel velük a többség és a törvény, „deviánsék” számára pedig nem jelentettek a szórakoztatáson túl konkurenciát, csupán vergődő kopírozókat, hamar meglett az összetartozást kifejező közös jelvény, név, közösségi oldal, találkahely, őrsgyűlésház. Velük a köz, ezért sikerült hamar-hamar nyilvános rendezvényt szervezni, annak költségeit összekalapozni. Rendben, már csak résztvevők kellenének. Gyorsan toborozzunk ahol csak lehet! Mindenki hozzon magával még egy embert szlogent magukba szívva, sorba hívják azokat a deviánsnak minősített egyedeket, akiket eddig a rendelkezésükre álló eszközökkel büntettek, elnyomtak, gúnyoltak.

Egyet felejtettek el. Ez a tömeggé válás közben is egy kicsiny magot megtartó szubkultúra nem birka, nem alázkodik, van tartása. Hiszen korábban is ez volt a köz baja vele. No, megbecsült embereink ezt kifelejtették a tervezésből. Nem is hozta a várt eredményt a rendezvény, bár lehetett csillogni a médiában, népnevelő célzatú okosságokat szórva. Az anyagi veszteséget kárpótolta a rövid ideig tartó ismertség, szereplési lehetőség, és Dr. Bubó után szabadon „Kérem a következőt” vággyal, gondosan megtervezve igyekeztek immár jó előre becserkészni a következő rendezvényre a látogatókat.

Igen ám, de a kis kör valódi életéről csupán minimális mértékű ismereteik voltak. Felszínes emberekhez méltóan, csak a külsőségeket látták. Így azt sem tudhatták, hogy amott bizony saját zsebre megy a játék. Ha siker, akkor mindenkié és közösen élvezik gyümölcsét, ha ellenben deficit, akkor megy az ingóság a levesbe. A saját, nem a közé, nem az ajándék.

No, most már tudják. Így már nem is kell. :P

Ha mese, akkor legyen tanulság. Több is.

Az okos miért nem vergődik, fitogtat? Mert úgyis hull a férgese.

Másik okosság? Soha ne becsüld le a másikat!

 

 

OldSchool.jpg

 

 A fenti történet, mint a címe is mutatja, mese, fikció. A valósággal történő bárminemű egyezése kizárólag a véletlen műve, csakúgy, ha valaki magára ismer. :D


Címkék: motor cinizmus deviancia értékrend tisztesség

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr125885554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása