Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Bizonygassuk!

2012.04.16. 15:32 | Loren Kriszta | 4 komment

Hétvégén –ki gondolta volna :)  - motoros haverokkal múlattuk az időt. Nem, nem a vastelep tagjai voltak ők, hanem lakókörnyezetünkben élők, vegyes motorparkkal rendelkezők. Persze most sem a holdkőzetek vizsgálatáról vagy a megasztárról szólt a nóta, hanem „motoroztunk”. Verbálisan. Aztán én egyre kevésbé verbálisan. Elcsendesedtem és feleslegesnek éreztem egyetlen kimondott szót is. Megint a chopper kontra speed témánál voltunk. Nem, most nem volt szarozás, meg budizás, az másik csapat. Viszont bizonygatás annál több. Friss élmények és utak hiányában jöttek a régi lokális sztorik melyeket olykor már megszépít a múlt. Ki, ki mellett húzott el bizonyos helyi legendáriumoknak teret adó kanyarokban. Hamar elértük a szokásos szintet. Ki tudja ugyanazt a kanyart 120-szal vagy esetleg 150-nel bevenni, és mennyit ér egy tuning a 60 lóerős chopperen, mert fontos hogy a lefittyedő szájú speedesnek megmutassuk.  Vagy miként vájja beléd a másik, nagy teljesítményű motoron ülő, hogy „ahol neked vége, nekünk ott kezdődik”, és mennyire jó érzés mikor 150 lovas gépeddel derékszögben álló motorral leelőzöd a csápperest a kanyarban, és mennyit pörög mikor egykeréken hasítasz 160-nal. Ennyi. Semmi több. Nincsenek más jellegű közös élmények, új útvonalak, nincs vigyorogva előadott mit láttunk, mennyit ökörködtünk, együtt túráztunk, mert valóban jó együtt (és nemcsak a facéra lehet felbökni a képet, nini mennyi „barátom” van). Csak annyi, hogy megmutattuk a másiknak mit tudunk mi vagy a gépünk, vagy a kettő együtt. Nyitottam számat hogy tizegynéhányéve meglelt „új” csapatunkkal motorozott bizony GSXR-es és nem okozott gondot … de belém fojtották az önfényező mondatok. Persze elértünk oda is hogy háát tetszik nekem az 1200-es spori de a f*szom akar szerelni.  Hát én pont leszarom (hogy kellően vulgáris legyek), és még jobban hiányzott kis csapatunk, akikkel marha jókat lehet baromkodni néha már-már debilitás szintjén, akikkel jókat lehet röhögni egymáson és magunkon, akikkel új úticélokra bökünk, koncertekről, emberekről, tájakról beszélünk,  akikkel érzem hogy otthon vagyok.

Ebben a pillanatban jöttem rá miért nem jönnek mostanában a cinikus gondolatok. "Otthon" vagyok. Olyan emberek és csakis olyan emberek között akikkel egyet gondolunk, akikkel hasonló az értékrendünk. Kőfalakkal elzárkózva azoktól, akiktől a hideg futkos a hátamon. Lehet hogy csökevényesedik az iróniám, a vitakészségem? Kit érdekel! Annyira kevés a szabadidő, inkább töltöm a hasonszőrűekkel mint felhúzzam magam egy-egy felkapott senkin, egy –egy másoló majmon, vagy egy-egy fikázó idiótán.  
Ki tudja… cinikus marad-e a cinikusmotoros blog. :)
 

 


Címkék: cinizmus speed barát chopper cinikus értékrend harley bizonygatás vashenger vastelep

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr864454677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2012.04.27. 11:41:53

A múlt hétvégi vezetéstechnikai tréning után is előjött, hogy a chopper veszélyes, azzal nem lehet motorozni. De igazából érveket senki nem tudott felhozni, hogy miért.
Hát, döntsétek el ti, hogy lehet-e vele kanyarodni: youtu.be/Pw7F0ICzcnM

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2012.04.27. 11:48:47

az egyik motoros, a másiknak meg motorja van.
és ez nem függ az üléspozíciótól - legfeljebb az arányok változnak típusonként...

Loren Kriszta 2012.04.27. 12:40:10

Mielőtt megint egy felületes olvasó megy az árral...
Nem érdekel és nem is akarom eldönteni melyik jobb. (főleg mivel a szubjektív dolgok racionálisan nem eldönthetők ) A jelenség az, amit fontosnak tartottam leírni. Hogy ha nem történik veled semmi, mert éppen parkolópályán vagy motorilag, akkor valahogy mindig előkerül az egyik örökzöld téma. Az egyik amit unok, és vitázni sincs kedvem róla. Érdekel viszont ki merre járt, mit látott, milyen -utólag mulatságos- helyzetek adódtak az együttlét alatt.

Ettől függetlenül a bulvár szocializációt jellemzi hogy az előbbi sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint az utóbbi. :(

minafoto · http://www.minafoto.hu 2012.04.27. 18:24:11

Ó hát ez egy örök klasszikus, hogy melyik fazonú vas a kinek hogy esik jól... :D Hálisten többféle van, és mindenki megtalálja a saját szája íze szerint valót :-) Emberekből is. :-)
süti beállítások módosítása