Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Amikor a konformitás ölhet

2011.08.04. 14:43 | Loren Kriszta | 1 komment

Egy ismét jól sikerült hétvége után vasárnap valahogy nagyon nem akaródzott elindulni Kapolcsról. Húztuk míg tehettük, egészen kora estig, így viszont sikerült a hazafelé utat a felezővonalon tölteni. Az újra és újra felbukkanó kocsisorok élén rendszerint egy, jóval a megengedett sebességhatár alatt poroszkáló autó vonult. Miközben bőszen köszöngettem a kulturáltan és ésszerűen lehúzódó sofőröknek gesztusukat, eszembe jutott milyen idegrendszer borzoló tud lenni ez a helyzet zárt karosszériában. 
Mióta egekbe emelték a bírságokat és lépten-nyomon felelősségük és munkájuk veszélyességével tisztában lévő fekvőrendőröket látok (ti: fekszik az autóban és nézi az automata kamerát), jogkövető álompolgáraink egyre kevésbé tolerálható számban- biztos, ami biztos elven alapos ráhagyással vezetnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 50-es táblánál 35-40, 90-es sebességnél 70-80, amit fokozni is tudnak, ha meglátnak az út szélén egy rendőrautót. Ekkor satu fék következik. 
Mindezt megfejelte egy ingyenes napilap szakértője által írt „tudomány”, miszerint egy átlag autó 62 km/óránál fogyaszt a legoptimálisabban. Paff. Elő a szekerekkel!
Pár napja hallottam egy brit tervezetről, miszerint, matricával és pénzbírsággal kínálnák meg az indokolatlanul lassan közlekedőket, töketlenkedőket. 
Képemen elterülő Joker-vigyorral játszottam el a gondolattal, miközben Opeles autóstársamat követőt követve követtem bősz 75-tel hasítva a nyílt útszakaszon, mögöttem egyre növekvő kocsisorral, szemben hasonló temperamentumú autóssal és ad hoc konvojával, ezáltal az előzés teljes felejtésével. Ilyenkor mindig abban bízok, csak lekanyarodik a következő lehetőségnél! Azonban nem mindig vagyok én sem ilyen ráérős, ráadásul haladni sem volna megvetetendő. Ugyanúgy a többi közlekedőnél is elpattan a cérna, és kezdődnek az észvesztő, centiző előzések, amik még az előzési sebességgel is beleférnek a határértékbe. 
Vajon értik-e ezek a full konform emberek, hogy amikor baromira meg akarnak felelni és elkerülni a büntetést, mit okoznak?! Szerintem nem. Ahhoz kicsit több chip kellene a fejbe. 
Mint ahogy jó lenne egy olyan statisztika, ami megmutatná a balesetekben közvetetten vétkes, indokolatlanul lassan haladó résztvevők számát. De persze ilyen nincs, és nem is lesz. Hiszen ők nem hibáznak, hanem hibázik az, aki elunva tökölésüket előzni kezd! Mert az előzés kérem tisztelettel, lehetőség de nem jog. 
Köszönöm szépen! Matricát ide! Az összes idióta fosógép meg üljön fel egy buszra, akkor tuti nem büntetik meg gyorshajtásért.

Illusztrációt pedig ki-ki talál, csak menjen ki a közútra. 


Címkék: spórolás bírság sebességhatár tökölés konform

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr13125498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ztaki 2011.10.28. 08:29:42

hát az író is elég sötét az biztos... de hadd borzoljon, ha neki ez tetszik.
süti beállítások módosítása