Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Hiszed, mert hinni akarod - Egy motoros rendezvény margójára

2011.05.26. 22:34 | Loren Kriszta | 1 komment

Jön! Feltartóztathatatlanul közeledik! Még bő két hét és a nyakunkon van! :)

Hogy mi? Hát az ország legvitatottabb motoros rendezvénye.
Természetesen a lánykori nevén alsóörsi Harley találkozóról van szó.
Még soha egyetlen motorokhoz köthető rendezvényt nem övezett ennyi orbitális közhely és tutiként szétszórt sztereotípia.
Lássuk csak! Mivel hét alkalommal vettem részt hosszabb-rövidebb ideig ezen a hkmm mondjuk úgy rendezvényen, ráadásul Harley tulajként, talán érdekel pár embert mi a valódi helyzet a közhelyekkel.
Az első a 2000. évi első találkozó. Mivel sem kedvünk, sem lehetőségünk nem volt több napi belépőre, viszont a Uriah Heep-et látni akartuk, napijegyet vettünk. Ez nem jogosított fel motorral való behajtásra, így motor kint, mi bent.
Amit láttunk a pár óra alatt, míg elkezdődött a Skorpió, majd a Uriah Heep koncert:
Bizonytalanul illegő-billegő, szőrös gumis, fehér inges felső tízezer (bankár, menő kétkezi vállalkozó stb). Persze a klubok is fel-feltűnnek, hiszen kaptak tiszteletjegyet. A motorok zöme frissen kitolt létező összes gyári extrás Harley. Itt-ott néha egy kis építés.
Mit szépítsünk: ratyik ,ratyik, ratyik és szinte csak HD. Utánfutóval, null kilométeres Harley-kal és néhány arccal. No meg a kora délutáni felvonuláson szarrá égett bikinis szépasszonyokkal. :)
Éjszaka heves menekülés Lakodalom Lajos elől.
Utána részemről évek maradtak ki, részvételi vágy nélkül, majd 2005 vagy 2006-ban, egy másik buliról hazafelé menet vasárnap kora délelőtt beugrottunk.
Oka egyszerű. Barátaink ott melóztak egy motorépítő cég fő bástyáiként és ekkor jelenik meg az ingyenes veterán harlis belépési lehetőség.
Igazából csak annyira emlékszem, hogy nagy tömeg, akiknek gyakorlatilag semmi közvetlen köze a motorokhoz, és nagy búcsú. Egy valaha szebb napokat látott dekorációs menyecske laza mozdulattal motoromra helyezi „munkakutyáját”, amire tekintettel az átfagyott és ázott hétvégére nem túl kedvesen reagálok (kutyát nem bántottam!). Na, húzzunk innen!
Aztán valahogy mégis ezután minden évben ott vagyunk. Persze jól szeparálódva, és a lehető legcsúnyábban nézve, hogy még véletlenül se járjon arra egyetlen jámbor turista se.
Ciki, nem ciki. Ingyen hálidéj a magyar tenger partján, és zseniális kritikai realizmusunk fejlesztése. A kemping boltosa remek üzleti érzékkel ráérez keresletünk összetételére, így mindig kapható, amire szükségünk van.
Feledhetetlen Eric Burdon koncertje, boldog vagyok, hogy még láthattam Gary Moore-t, és kissé illuminált állapotban ugyan, de pompás kedvvel szembesítettem a közelemben álló jobbágyokat, hogy akiket Lukács Laci cinikusan megénekel, azok ők!
A szar koncerteket persze messzire kerüljük, mint ahogy Titkost is le kell fogni, mikor a lakodalmas zenére szocializálódott, erre a hétvégére szabad motorossá vált plebsz „vonatozásba” próbálja bevonni. :)
No és akkor jöjjenek a sztereotípia ledöntések: 2010-re a motoroknak maximum a 40%-a harli. A többi japán cruiser (tulaja harlis cuccokban), és egyre nagyobb méreteket öltő speed csoportok. Ez utóbbiak visszarepítettek az időben, mert normális találkozókon már közel 10 éve nincs leszabályozás. Itt tavaly volt, és ugyanekkor jelentek meg a sátrak között motorozó quadok is. Jellemző, hogy a felvonuláson nehezen tudnak a hozzá nem értő operatőrök olyan vágóképet készíteni, ahol harlik vannak. (a felvonulás, mint rituálé külön történet, azzal is jövök hamarosan)
 
Nem látom évek óta (biztos jól elbújnak a VIP sátorban) a menő, fehérgalléros adókedvezményes harley tulajokat sem. A brutális árak emberibbek lettek. A kemencés lángos például semmivel sem drágább, mint máshol, és pörkölt egytálétel sem egy heti fizetés. A kétezres év fel-le jaszkarizó friss harlisait felváltották a Maruderesek, Intruderesek, stb. Akik széles vigyorral nyilatkoznak a tévének (mert ugye fontos hogy „benne leszek a tévében”), hogy áá ők nem herlivel vannak, mert ahhoz mindig sok alkatrész kell, mert szar. Mindezt egy harli találkozó közepén, ahol élvezi, hogy a köznép azt hiszi herlisbácsi. Nem tudom, nekem sosem volt még ingerenciám elmenni a GSXR találkozóra, vagy a SZUCSAMOTA-ra. Igaz, nem is csinálok sportot a fikázásukból. Egyszerűen nem érdekel és kész.
Lássuk csak mi van még.
Vasárnap vagy bújj el jól, vagy húzz haza, mert kinyílnak a kapuk, és 500 ft-os belépővel áramlanak priváték OCC-s pólóba bújva.
Lakóautó, és trailer. Hehehe. Ilyen sincs. Van viszont sátor és lábon, vagy telepített bungaló bérmotorossal, aki lehozza, vagy közös hatalmas fíílinges lemotorozás a bázisról. Ez utóbbi jó ötlet, mert a csordaszellem és a nagy számok miatti nyugdíjas tempó, megteszi hatását, így a harlik lábon jönnek Bp-ről.
A veterán belépőnek köszönhetően egyre több –micsoda meglepetés- lábon érkező nyugat európai öreg harli.
A búcsú és a privát pedig már semmivel sem kisebb ill. kevesebb mint máshol.
A szófosás lényege, ha utánfutón hozott , zömében 10 millás harlikat, és hozzájuk tartozó gazdag üzlet embereket akarsz látni ne menj! Ha ugyanazt akarod átélni, mint bármely másik nagyobb találkozón, menj!
 
Ne aggódj, velünk már nem fogsz találkozni. :)
 
 
 

 


Címkék: japán speed alsóörs harley davidson utánfutó cruiser harli privátok

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr382935471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

woodball 2011.06.04. 11:57:29

Anno, amikor még Németországban dolgoztam, megkérdeztem a német kollégát (motoros, és nagyjából ismerte a "rendezvényt") szerinte mi lesz a főműsorszám szombat este. Mondott ő mindent, Motörhead, Meat Loaf, Iron Maiden, Deep Purple....szegény nem tudta, hogy valaki úgy gondolta, hogy ezt a rendezvényt, abban az évben leginkább a Boney M. nevű zenekar (vagy mi??) tudja feldobni.
Hát ki az a hülye, aki ezek után még kíváncsi erre???
Ja, egyébként a srác nem hitte el, vinnem kellett neki egy újságot, amiben benne volt a plakát.
Én is ott voltam néhányon, de ha nem kapok "tiszteletjegyet" a barátaimtól, akkor a környékre sem mentem volna! : ) Annyi pénzből, amennyibe a belépő kerül, nagyon messze lehet ám motorozni... (Már ha valakit érdekel az ilyesmi...)
süti beállítások módosítása