Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

A tudatlanok bizonyossága

2017.03.05. 15:59 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Ezt megint a gondolat-stelázsiból vettem elő. Őszi. Igaz, csak közvetetten motoros, ám úgy hiszem egysejtűéket már sikerült elriasztanom innen, te pedig érted. Érted, főképp azért, mert mintegy beharangozónak szánom egy másik íráshoz, mely hasonló témát feszeget.

Magabiztosság kontra tapasztalat.

Dolgozni, azaz szórakozva pénzt keresni megyek a batárral. Ahhoz az evolúciós csoporthoz tartozom, akiknek lábai helyén idővel kerekek nőttek. Hol kettő, hol négy. Most épp négy, tekintettel a csomagtartót megtöltő eszközökre. Célpontomhoz érek, ahol a zsebkendőnyi parkolóban egy szűk hely van. Szeretek un. menekülő módban parkolni autóval csak úgy, mint motorral. Igenám, de így manővereznem kell a rendelkezésre álló miniatűr helyen, aminek egyik vége majd’ kétméteres szintkülönbséget rejt. Ha elkalibrálod magad összebarátkozhatsz a karosszériással. Nincs gond, de a hosszú kasztnival egy ívben nem tudok úgy betolatni, hogy a mellettem álló kocsihoz ne kerüljek túl intim közelségbe. A rézsű széléig eresztem a kocsit, és hátramenetbe kapcsolok. Aha, gondolom én, de valamit elbambulok –vagy fogjuk rá a kikopott váltó kulisszára :) -, mert negyedik az a rükverc. Szerencsére nem síugrást mutatok be, hanem lefullad a motor. Újraindítok és alászedve a kormányt betolatok a kicentizett helyre. Mai munkám célcsoportja, 12-14 éves fiatalok már várnak, így mindezt végigmozizzák, majd egyikük I Phone-ja mögül lesajnáló hangsúllyal megszólal.

- Látszik, hogy nincs rutin.

Bocsánatkérőn széttárom karjaim és ártatlan képpel ennyit mondok

- Igen, ritkán vezetek.

Koordinátorom fulladozva felnyikkan, én elnevetem magam, és munkára terelem a rutinos versenyzőket.

 

Gy.k.:Évente 45-50 ezer km-t nyomok le két, ill. négy keréken, de bizony profi, sofőrként ténykedő oldalborda is olykor elnéz valamit, mint ahogy bárki más. Persze lehet, mire ezek a fiatalemberek –jármű-kormányhoz jutnak, az addigra elterjedt robotpilóta nem fog. Ám engem nem hagy nyugodni egy érzés.

Érezted már minél többet motorozol, hogy valójában semmit sem tudsz? Én igen. És ez tanít alázatra.

A témában folyt.köv.

 


Címkék: vélemény előítélet cinizmus címkézés

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr2412314903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása