Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Vukország – avagy a tudatlanság diszkrét bája

2017.01.15. 12:14 | Loren Kriszta | 2 komment

Meghívásos összeröffenés, motoros apropójú, de nem csupán motorosokkal. Egy idő után megindul a legveszélyesebb fegyver, a férfi pletyka.

Röpködnek a nevek, kivel mi van, mi történt, merre fújta a szél azokat, akikkel évek, évtizedek óta nem találkoztunk.

Vidék. Szépíthetjük, de akkor is az. Mint ilyen, sokak szemében megnő, aki a fővárosba költözik, mintha az valami kiváltságos, nagyon bátor dolog lenne. Aki „pesten” van, az hííró, azzal mindig történik valami, valami olyan, amit azok, akik nem mozdulnak a bűvös száz kilométeres körön kívül, fenntartás nélkül elhisznek, olykor biza még kissé ki is színeznek.

Sok esetben mi vagyunk az utálatos képek, hiszen járunk-kelünk erre-arra, sok az ismerős, haver, barát is akad, bár ezt a nagy testvér oldalon nem promotáljuk. Attól leszünk utálatos képek, és sok esetben ellenségek, hogy ismerjük a valódi történetet, illetve van kinél utána kérdezni ha nagyon birizgálja a csőrünket.

Ilyen esetek kapcsán jut mindig eszembe mennyi butaság kering az ismeretek hiánya miatt.

Motoroséknál egyik legnagyobb pletyka és félreértésre okot adó téma a klubélet, az MC.-k, az egyéb felvarrósok, valamint mindezek szabályai, történései. Valamikor a kőkorszakban volt a magyar Wild magazinban egy sorozat, ahol érintettek igyekeztek helyretenni a félreértéseket, megválaszolni a kérdéseket. Úgy látom napjainkban nem ártana egy frissítés, illetve ismeretátadás a generációnyi újnak, mert  észvesztő baromságok terjednek.

Hatalmas az is, ami ezen a fent említett bulin előbuggyant. Szóba került két név, akik a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetők motorosnak, csupán egyiküknek van némi PR értékű motorral kapcsolatos múltja/jelene (értsd: pár fotó). Másikuk egyszerűen szociopata, aki motort maximum hátsó ülésen érzett a lába között. Szóval felrepül a két név és a „képzeld Lolka és Bolka Úgrónyúl MC tagok lettek”! Nem értjük a dolgot, bár ma bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is, de azért csak nem hagy nyugodni. Pasi az elmúlt három évtizedben mindössze egyszer gondolkodott még 1990-ben a klubtagságon, ám akkor mit sem számítottak az együtt motorozott évek, csak a segged alatt lévő motorblokk döntött, így ebből tanulva igyekezett mindig önálló maradni, ami olykor nem annyira egyszerű, főleg ha barátaid között sok a klubos. Tudjuk, mindig a kínálatból lehet választani, de ez a két név még viccnek is durva. Hatalmas erkölcsi mélyrepülés lenne, ha ők bárminemű kötődéssel bírnának a történelmi jelentőségű MC-nél. Kérdezz-felelek után hamar kiderül az igazság. Support azaz támogató ruházatot viseltek. :)

Igen, nem ez az első eset, mikor oly büszkén viseli a támogató a support terméket (ruha, matrica stb.) és annyira tudatlan az akár több évtizede motorozó környezete, hogy elhiszi amit látni vél.

Hogy mi a csattanó? Nincs szöveges csattanó. Ez csak egy, a motoros kis Vukságból, ami legendákat gerjeszt (ti: nem vagy buta kis Vuk, csak még keveset tudsz). Így lesz a gyalog illetve FB motorosból „motoros valaki”. A vizuális csattanó pedig az arcok szemlélése. Akár azé, aki elhiszi amit lát, akár azé, aki elhiszi magáról amit láttatni szeretne.

 Kép nincs. Szándékosan. Nem akarom senki support cuccát kiemelni.

 

 


Címkék: motoros klub support termékek klub tagság

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr1812127225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2017.01.17. 10:20:31

szörnyű, hogy a kilencvenes évek közepén a "százezer klub országa" jelzőt lassan levetkőzve azt hittük, talán tényleg helyreáll minden, de ehelyett mítoszgyártás kezdődött. aki ebben él, látja a mindennapokat, egy kicsit optimistább, de a maradék 99% csak a felszínt kapargatja, és jobbára tévesen ítél.

persze akadnak ködvágók is, mint Zoli, aki megpróbálta beavatni a kedves nagyérdeműt, h mi is ez : hegylakok.hu/2016/11/riport-vendegsegben-az-alba-regalis-mc-nel/

Loren Kriszta 2017.02.05. 12:37:43

@kutya_zzr:
Szerintem inkább ma vagyunk a százezer klub MBK,ME, MBTK, TMCK, MTZ, BTK és egyéb országa. A '90-es évekbeli helyzetről írtam a szakdolgozatomat 1996-ban, ami a Totalbike oldalain is megjelent pár évvel később. Akkor azt hittem nincs lejjebb. De van.
süti beállítások módosítása