Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Bizalom tartósteszt

2016.05.31. 21:19 | Loren Kriszta | 1 komment

A privátokról szóló post végét záró tanulságot támasztja alá egy hír. Nem tudom valódi-e vagy szerpentini legenda, hiszen mi –földrajzi közelsége ellenére- nem részesítjük előnyben Ausztriát és a többi kilúgozott vidéket ("kibontom, mert nem eszed": lásd az illusztráció -német-fotót, mely szándékaim szerint megmutatja miért nem részesítjük előnyben a tőlünk nyugatabbra fekvő országokat), de ettől függetlenül a gondolat megállíthatatlan.

Hír zanzában: osztrákéknál a szerpentineken megkülönböztető jelzés nélküli, hmm. motorral közlekedők (az én értékrendem szerint sértés lenne motorosnak nevezni őket) elvegyülnek motorozók közé, kicsit haladnak velük, megvárják, míg vétenek, és akkor felfedik magukat és büntetnek.

Pár hete akartam írni egy bejegyzést, aminek vezérhangyája az un. motoros polgárőröktől indult, és a különböző rendészeti szervek tagjaiból álló motoros tömörülések témáján keresztül jutottam el a „ha már magyaráznom kell, úgysem érted” zárásig. Aztán félbe maradt ez a dolog, ám most újra előjött a fenti hír kapcsán.

Vannak, mondjuk úgy hivatások, amik számomra összeférhetetlenek a klasszikus bájkerség létével. Ezerszer leírtam már, ti is tudjátok miről beszélek, így nem fogom újra részletezni.

Nem. Egy, a törvényt és parancsokat szolga módra, feltétel nélkül elfogadó személyiségű ember nekem ne játssza meg a törvényenkívülit. Nem, ne akarjon más képet festeni, és bizonygatni a motorosok ugyanolyanok, mint a plebsz. Nem. Hiába tévednek ide ezerszám, tízezerszám. Felveszik a külsőségeket, majd a következő képen pózolnak a rend –kinek a rendje?- embereivel. Régebben mikor a motoroshoz hozzátartozott a hosszú haj, legalább kellett kis idő, míg külsőségekben kezdett hasonlatossá válni. Ma, ezt megkönnyíti a kopasz koponyák divatja. Nem kell éveket várni, azonnal „motoros” lehetsz. A tetkó is divat, a kukások, a művészek, a lázadók, a pincérek, a rendőrök…szinte mindenki tetoválást visel. Már csak jelmez kell és máris ott vagy köztük. Ott vagy? Olvass csak vissza a hírre?! Minden motoros barát, meg a többi?

Aha. Jó. Neked. Jó neked?!

Ékagyúaknak: menj máshova, ez nem neked szól.

polizeikontrolle_mrd_14_2012_102_jahn_jpg_1861992.jpg

Kép forrása: motorradonline.de


Címkék: motorosok értékrend árulók kakukkok

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr338765398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loren Kriszta 2016.12.10. 11:22:41

Úgy tűnik valakinek az oldala megint uborkaszezont jelzett, így bedobott koncnak. Hihetetlen mennyiségű látogatót kaptam. Nem csak ide, a számítógépembe is.
Legyen nektek gyereknap. :P
süti beállítások módosítása