Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Grab the flag 2014

2014.05.14. 21:00 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

 

2014grab_45.jpg

Ha május eleje, akkor Grab the Flag ( még több kép).  Egy évtizede járunk a kupa magyarországi futamára, nem volt ez másként most hétvégén sem. Szombat késő délelőtt értünk le az ostffyasszonyfai Pannonia Ringre. Első pillantásra úgy tűnt a kíváncsiskodókat hozó motorok többen lesznek mint a versenyzők, olyan sok volt a foghíj a placcon. Kissé csalódottan kezdtük körözésünket, mert a jól ismert, és általam egyszerűen csak „Arieles csapatnak” aposztrofált, ám tisztességesen Historic Motorcycle Racing-Team névre hallgató, gyönyörű vintage motorokat felsorakoztató társaság hatalmas busszal és csupán egyetlen gótikával érkezett. Legalábbis egyet tettek ki közszemlére, és az edzőfutamoknak is csak egy Rudge vágott neki.

A pályán épp az „ifjak” edzettek. Azaz a ’70-es évektől ’83-ig terjedő időszakban született –elsősorban- japán gépek. Ez a csoport nem hoz minket lázba, így inkább a boxokban bóklásztunk. Sorolgatás helyett nézzétek a képeket, miket láttunk.

 2014grab_12.jpg

 

2014grab_18.jpg

 

2014grab_20.jpg

 

2014grab_21.jpg

 

2014grab_22.jpg

 

2014grab_49.jpg

 

2014grab_51.jpg

 

2014grab_48.jpg

 

Csemege minden sorban volt. Korábban még nem láttam itt például AWO Simsont.

2014grab_13.jpg

Baktatunk, baktatunk, aztán egyszercsak HOPP! Ismerős forma. Egy VL.

2014grab_23.jpg

Mellette furcsa, ládával megtámogatott pózban gazdája, körülötte alkatrészek. Kész. Heminek ennyi volt a menet. Itt a mesebeli három kismalac farkasának technikájával először csak a lábát óvatoskodja be, azaz dzsekivel a hátán közelít, majd leguggol, aztán jó farkashoz méltón hamar bent van az egész házban, azaz már a motornál matat, dumál, activity-zik. Kiderül a váltónál van a probléma. Nézem őket egy ideig, aztán otthagyom maguknak a friss szerelmeseket.

2014grab_36.jpg

 

2014grab_26.jpg

 

2014grab_64.jpg

Közben a pályán már a vintage kategóriások is képviseltetik magukat a –még nem időmérő – edzőkörökön, így őket bámulom a szerintem legizgalmasabb és a plebsz számára is relatív közelről látható kanyarban. Szórakoztató, de korántsem nevetséges látni, ahogy a lóerők hiányát pótolandó, a markolatot körbe csavarva, szinte lábbal segítve próbál a kanyarból kijőve az egyenesen a maximumnál is többet kihozni öreg gépéből a versenyző. Vannak nagyon bátrak és szerencsések is, akik a kavicságyból pattannak vissza sértetlenül, és látok patent, kanyarban előzést is.

2014grab_38.jpg

Aztán jön az ezer hangból is felismerni vélt mély lódobogás-szerű hang, és a napfénytől megcsillanó krómtank alatt meglátom a V blokkot! Pár éve egyszer láttunk egy VR sporit, aztán egyszer-kétszer egy-egy Aermacchit, de azon kívül harlit nem. Most meg itt van kettő VL is! Leshelyemen megvárom míg lemennek a pályáról, és a nemrégiben elkészült tribün végébe rohanva igyekszem szememmel megtalálni a csillogó tankot, követni melyik boxhoz áll be. Persze nem látom, illetve amerre látni vélem, arra nincs. Visszamegyek szerelőinkhez, és mondom pasinak, én biza VL-t véltem látni króm tankkal. Német fickó felkapja a fejét, de nem szól, nem tudom mennyit értett meg abból amit mondtam. Remélem sokat nem. :) Mert perceken belül bezakatol a festetlen, nyers alutankú csoda…egy Indian. Persze együtt vannak. Hemi megnyugtat, abból a távolságból lehetetlen megállapítani hogy melyik amerikai ikont bambulom.

 

2014grab_56.jpg

 

2014grab_59.jpg

 

2014grab_63.jpg

 

2014grab_62.jpg

Közben ismerősök jönnek, kicsit barátkozunk, beszélgetünk. Aztán az időmérő futam előtt 10 perccel elkészül a VL is. Nagy az öröm, még egy kis pózolás is belefér széles vigyorral. Felmegyünk a start hellyel egy vonalban lévő boxok tetejére és várjuk a vintage futam indítását. Dübörögnek az öreg járgányok, tisztelettel vegyesen viccelődünk, hogy nekik nem kell sok melegítés, már tuti forrnak, aztán elindul a bemelegítőkör (erről és a startról megkíséreltem videót készíteni ), majd a 7 versenykör. Az Indian erősen a középmezőnyben végez a sok BMW között, de a harli sem utolsónak pöfög be, sőt, ami a lényeg, hogy bepöfög. Ismét nagy az öröm, amiből felénk is jut.

2014grab_67.jpg

Lassan hazaindulunk, mert vár minket egy rockabilly koncert. Jó kis nap volt.

 

2014grab_06.jpg


Címkék: harley-davidson pannoniaring grab the flag veterán motorok vintage motorcycles classic bikes

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr776167028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása