Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

"Nagyképű herlisek"... és ami mögötte van

2010.11.05. 19:28 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!


Egyik barátom (akikből nincs sok, mert nem úgy gyűjtöm őket, mint más a bélyeget) plasztikus véleménye szerint, az élet tele van húgyos vödrökkel és én mindegyiket felrúgom ahelyett, hogy kikerülném.
Nos, ez a blog is ilyen vödör felrúgós lesz. 

Ismét csak…akinek nem inge… Hiszen vannak nekünk nem harlis motoros barátaink. Jaaa, hogy ők elfogadják választásunk, csakúgy mint mi az ő választásukat?! Igen, hacsak ezért nem. :)

Örök hálás téma ratyipofáéknál a harli fika. Ebben mindenki topon van. A mindenki alatt természetesen olyanokat értek, akik még soha egyetlen métert sem mentek harlival, akiknek – mivel ma kezdték, esetleg 20 év után újra kezdték- 1-2 éves motorjuk van, esetleg kivagyiságból vettek hd-t, nem meggyőződésből. Ettől függetlenül mindegyik öreganyjának a nagynénjének az unokahúga, sőt még annak a kutyája is látott már olyant ,hogy a harlit szerelni kellett. 

No, ez nekünk ennyi év után már unalmas. Legalábbis gond van akkor, amikor már engem sem dühít. Viszont jó, mert az ember viszonylag objektív képet bír alkotni.
Tegnap olvasottak hatására újra eszembe jutott a lerágott csont, csak más megközelítésben.

A fika mögött több esetben az irigység, a hozzájuk hasonlókhoz csapódás vágya, az „én is vagyok valaki” bizonyítása áll, hiszen előbb-utóbb elhangzik a nyaff. „Mer’ a herlisek nagyképűek. „
Ezen érdemes kicsit elgondolkodni. Senki nem születik harley tulajnak, sőt, harlisnak sem. 
Ellenben mindenki eldöntheti mennyit ér meg neki a dolog, mennyire fontos, és mennyire elégszik meg a másolattal. Itt most nem térnék ki a modernségre és társaira, hisz’ egyértelmű hogy nagy ívben leszarjuk. –nem az ős harlisok vesznek vízhűtéses V-rodot – 
Tehát egyszercsak eljön életedben a pillanat, mikor Ő ott áll előtted, és csak a tiéd. No, innen vesznek az események éles és álnok fordulatot.
Hirtelen megjelennek az érdekbarátok, az ellenségek és a gyűlölködők. Korábban is nehezen viselted ha totál más beállítódású emberektől érkezett a konzekvens, tömör vélemény. Fos, szar. Most viszont, hogy materializálódott az álom és nem tört meg a varázs használat közben sem, még fájóbb hogy elvárják tőled süsd le szemed és védekezz. Hihetetlen módon több évtizednyi barátságot tud ellaposítani, gyűlöletté változtatni.
Ámde e körök mellett szép lassan beszivárogsz a hozzád hasonlóak közé, akikkel együtt gondolkodsz, akikkel jó együtt lenni, mert a társalgás nem merül ki a másiknak szóló észosztásban, fikázásban és vetítésben, melyek mögött a gyenge énkép áll, ami miatt folyton bizonygatni kell. Persze kóstolgatás van. Hogyne! Épp a fent leírtak miatt. De ha valóban az vagy akinek mutatod magad, a léc erőlködés nélkül fennmarad. 
Mikor ezt a társaságot megtaláltad, már nem vágyódsz a többi közé. Tudat alatt kialakul egy véd és dac szövetség. Mikor ülsz a sörsátorban és ismeretlenül, elsőként elhangzó milyen motorod kérdésre adott válaszod alapján tesznek egy polcra, akkor berögzül a csípőből jövő válasz, Pannónia. De már kelsz is fel, hagyod a péniszt magának. Mikor begördülsz a benzinkútra 35 éves „fosoddal” és csillivilli motorosék lefittyedő szájjal NEM köszönnek VISSZA, akkor élmény 5 perces utánuk indulás után otthagyni őket a kanyarban és megállapítani, naja a fos motor és a nem köszönő harlisok. Mikor szépen csendben hírverés és csinnadratta nélkül VALÓBAN bemotorozod Európát, míg mások ódákat zengnek egy Budapest –Visegrád útvonal után. 


Hát ezek azok a történések, jelenségek ami miatt a harlis egyszercsak egyedül, fajtársai között marad, de nem magányosan, mert bárhol összefutsz egy másik harley-sal cinkosan kacsintatok össze, még a gazdag harlis is –amelyik használja motorját- melléd gurul a pirosnál és megszólít. 
Szóval ez az a titkos kör. :)  Amibe ti kedves fikázók nem fogtok beletartozni, mert kizártunk benneteket.
Mert fikátok, lenéző tekintetetek, heccelésetek a valódi fanatikusokat nem tudja eltántorítani. Ellenben ki az, aki olyanok között tölti idejét, akik szeretett társát folyton fikázzák ?! Miért legyek kedves, ha te paraszt vagy?

Nem, mi nem fogunk érdekből, jópofiból és úgynevezett megfelelő szocializáltságból kedveskedni mikor Ti rúgtátok fel a vödröt.  :)



 


Címkék: fika elfogadás harley társak ratyi harli

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr222426458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása