Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Motoros fotózási kiskáté kezdőknek

2020.12.28. 18:37 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Akinek humora van…

...akinek nincs, az meg mit keres itt? ;)

 

Élsz, létezel. Éled az életed úgy és olyan körülmények között, ami számodra a legmegfelelőbb, ami azt is jelenti, hogy nem teszel ki mindent a kirakatba. S bár persze jobban esik egy zuhany az egész napos 30 fokban motorozás után, de nem esel kétségbe, ha vadkemping lesz belőle, főleg nem, ha vízparton van.

Aztán vagy te érzed a pillanat különlegességét, szépségét és te fotózol, vagy a veled lévők közül valaki más. A másvalaki lehet, mondjuk egy hivatásos fotós, vagy egy olyan kultikus grafikus, mint pl. Mann. Útjára indul valami. Valami, ami te vagy, ami belőled pattant ki. Nem PR-nak, nem a  „mutassuk meg”-nek, hanem csak úgy. Mindig deviáns voltál, mindig valami mást akartál. Elkerültek. Ma nem. Ma olyannak szeretnének látszani, mint te. Sőt! Sokkal különbnek, hiszen ma mindenki mindenkinél különb akar lenni. Rílibb, keményebb, szebb, ügyesebb. Ezzel a verseny kezdetét veszi. Másodpercenként feltöltött fotókkal, egymás túllicitálásával. Egy-egy vasárnap este már nem is nézem meg a közösségi médiát, mert a csapból is ugyanazok a fotók jönnek. Hát nézzük meg mivé vált, vagy inkább fajult ez a jelenség!

Emlékeztek? Egykor léteztek olyan fotósablonok ahol az alanyok arca helyén egy lyuk tátongott. Na, oda kellett bedugnod a fejed, és máris 1920-as években strandoló kisgyerekké lettél, vagy Mária Terézia udvarhölgyévé. Aztán léteztek, léteznek a szokásos sablon beállítások, ami most különösen aktuális, hiszen épp csak kiestünk a "karácsonyfa-bejgli-töltöttkáposzta" szentháromságából. Bocs, karifa lett az mára. Tehát légy résen, nehogy lemaradjon a fádról a fotó, különben azt hiszik nem is volt. Tehát minden korszaknak, naptári időszaknak megvan, megvolt a plebsz körében az adott időszakra jellemző teljesen átlagos, egykaptafás fotóelrendezése, beállítása.

Nem úsztuk meg, hiszen nincs ez másként a mára tömegsporttá vált „érezd a szabadságot”, „törj ki a komfortzónádból” indíttatású motorozással sem.

99,9%-nak külön fotómasinát sem kell vinni, ott az okostelefon, amivel azonnal nyomatni is lehet a megfelelő applikációkkal felturbózott fotókat a közösségi oldalakra. És igen. Így válsz észrevétlenül átlagossá, nevetségesen tucattá, vagy ahogy pasi mondja: „ ezek az emberek mindent megtesznek a fotókért, aztán ennyik és nem többek. Egy a tucatnyiból. Három másodperc múlva már nem érdekel senkit, jön a következő" és mutatja a jellegzetes le vagy felfelé görgető ujjmozdulatot.

Segítsünk akkor ebben a „légy átlagos” fotó(s)képzésben!

 Havonkénti lebontásban igyekeztem összeszedni kezdő motorosok, fotósok, motorozó fotósok, és fotózó motorosok számára a fontosabb háttereket, témákat. Nehéz ma eredetinek lenni? Döntsd el te.

Pár hónap talán összevonható is lehetne, de tudom, úgyis dobáljátok majd az ötleteket. :D  

 Kezdjük a januárral. Még van idő felkészülni. ;) : -újévi motorozás. Azaz beöltözve, rád fagyott vigyorral told ki az utcára –ha elég bátor vagy pár km is lehet- és jöhet a katt, hozzá a szöveg: „amilyen az első napod”…esetleg: „megnyitom a szezont”

 

Február: pózolás a garázsban: „Mikor lesz már szezon?!” felirattal. Közben lehetőleg jól látszódjon minden érték. Autó rendszámmal, a többi motor, a szerszámok, gépek, stb. Sőt, ma már elvárás, hogy kultszobának  látsszon a garázsod, meglegyenek az ahhoz elengedhetetlen berendezési tárgyak. Pl kultivált márka logójával ellátott hordó, szék, zászló a falon stb. Mindennek megmutatása akár több tízezernyi  embernek. Jól jön majd akkor, ha valakinek szüksége lesz rá ;),  de addig is legalább mindenki látja, semmiben nem szenvedsz anyagi hiányt.

 

Március: motor az olvadó hótól sáros dagonyában, itt-ott még hófoltok. Szezonnyitás felirat itt is mehet, ahogy a januári fotón. 7 fok, taknyos út. Szöveg:  ebben a csodálatos időben vétek lett volna kihagyni. Esetleg: Már nem bírtam magammal! Persze jöhet még a „felkerült” szöveg is, ha esetleg valami alakítás, vagy aliexpress „extra” érkezett a télen.

 

Április: virágzó repcemező, mint háttér, előtte, benne a motor. Najó, bele is feküdhetsz a virágszőnyegbe, de ez igazából csak akkor érdekes, ha jó csaj vagy. Ilyenkor viszont dekoltázst kidobni ám!

 

Május: Április analógiájára pipacsos háttér. Ha már megmutattad magad, akkor lehet a következő rétegezés: Pipacsos háttér, előtte motor, az előtt csajod bukóban. Te a lány előtt térdelsz egy szál pipaccsal a kezedben. Valami vicces, falvédőkön már ezerszer olvasott szöveg nem árt. Ha csaj vagy, akkor mutasd a feneked! Ennek spontán retus technikáját, azaz a beállás és a fotózás szögét ellesheted a neten.

 

Június: ezzel, mint külön hónappal bajban vagyok. Talán a kezdődő fesztiválok –nem, nem zenei, hanem például gasztró vagy hasonló- mint háttér jöhet. Kezedben az ott kapható valami. „Legurultunk” felirattal. De jöhetnek már az izompólós, bikinis képek is. Ha elég rafinált vagy, akkor nem full vetkőzés, hanem félig kibújás a motoros göncből. Mégiscsak izgalmasabb, mint a teljes „felkínálom”. ;)

 

Július: Úgy látszik, virággyerek vagyok, de kapásból a levendulás háttér jut eszembe itt is. Esetleg, mivel úgyis mindenki délre igyekszik a tengerhez, valami jó kis Tátrás, Grossglockneres kép. Hógolyó, gleccser, kötelező!

 

Augusztus: Mi más, mint egy jó kis sziklás fotó, háttérben a tengerrel. Lehetőleg Horvátország legyen. Lehet magasból, de ha igazán adsz magadra, akkor szinte beletolod a vízbe…sebaj ha beleragadsz, majd kitol valaki…arról meg nem csináltok fotót. Vagy de, hiszen most a kemény, az old school is menő.

 

Szeptember: Hát mi más, mint valamelyik borvidékünk. Omladozó pince előtt a motorod, háttérben a Balaton. A napraforgós hátteret se hagyd ki!   :)

 

Október: A motor színes levelekbe öltözött fák között pihen. Lehetőleg szűk, kanyargós úton. Még jobb, ha út sincs. Az a ríli.

 

November: Ködbe burkolózó tájban felsejlő motorkerékpár. Opcionálisan „ Milyen szezon vége? „ szöveggel. Vagy: „nem volt melegünk”.

 

December: Motor bent a szobában a karácsonyfa előtt, esetleg fel fényfüzérezve. Az amúgy intim helyiségben, a jól láthatóan „motoros vagyok” szett díszletei. Közben rajtad- nálad a legújabb szerzeményű motoros bármi. „Mert megérdemlem!” szöveggel. A legjobb, ha párod degradálásával arányosan, motorod tömjénezése is vegyül a falvédő szövegbe.

 

Mindemellett opcionális egész évben: benzinkút, kávézás, szigorúan motorkulccsal csésze mellett, csizmás lábfejek, kaja fotó, és még millió egyéb, amik csokorba szedésén tovább már nem is fárasztom agyam. Jaj! Majdnem kifelejtettem a „kanyarfotós” képeket! Hiszen külön program - amibe sajnos többen bele is halnak-, egy-egy ilyen helyzetből kihozni a maximumot. Hogy fotó legyen, hogy mindenki lássa milyen cuki kis Rossi vagy Rossina vagy. És ez annyira fontos, hogy ősszel már ezzel a szöveggel találkoztam: „Hidd el, hogy kisebb sebességnél is szuper Fb profilnak alkalmas fotókat tudunk készíteni. Ügyelj a biztonságra!” nem szó szerint ez volt, de a tartalom igen.

Aztán vannak a veszélytelenebbek a végére, bár ezekre fent utaltam.

Csajként zárt, ámde nyitott plexijű sisakban fullra sminkelt szem, fotón is láthatóan rebegő szempillák, MELLesleg felpolcva.

Pasiknak „véletlenszerűen” megvillantott izmok, talpig sárban. Motor is pasi is sárosan, a kötelező szett, de a napszemüvegben összefont karral is ismerős ugyebár, ami előfordul, hogy inkább ironikus, mint komoly, mikor a megjátszás esete forog fenn.  És persze a szokásos „kihagyhatatlan” helyek, a teljesség igénye nélkül: Balatongyöröki kilátó, Üvegtigris, Pajkaszeg, füredi Tagore, stb.

 

Persze ezek csak az első gondolatra eszembe jutók. Van bőven dögivel, szerintem te is tudsz kapásból (bocs, kapcsiból) sorolni jó párat. Szét is kapható stílusokra, motortípusokra is. Felesleges. A lényeg, hogy így lesz egyediből, tucattá silányuló értéktelen valami. Valamiből, ami jó ötletnek tűnt egykor.  Egyvalami jöhet segítségül. A STÍLUS.

Mindig legyen stílusod, és sose legyél olcsó! ;)

Boldog Új Évet! :D

Fotót nem adok…keress! ;)  

 

Gy.k.: Elfelejtettem egy zanza gy.k.-t írni. Aztán kiderült kell, mert igény van rá. ;) Nincs kedvem magyarázkodni. Nincs is miért. Ha nem érezhetők az árnyalatok, és hogy mikortól számít fantáziátlan egyen-fotónak egy fotó, akkor baj van. De lehet, hogy velem... Ugyanakkor szerencsére nem ebből élek, így nem érdekem a kattintások növelésére szolgáló mindenféle ügyeskedés, és csak azért utalok most erre a postra, mert ebben már foglalkoztam a jelenséggel 2015-ben. Azzal, hogy mennyire más amikor a tiéd, a belsőd, és mondjuk bemutat egy különleges helyszínt, jelenetet, és mennyire más, mikor fantáziátlanul, izzadtságszagúan másolsz.

Aki megsértődött azzal nem tudok mit kezdeni.

A lényeg az utolsó mondatok egyike. Legyen stílusod és ne légy olcsó.

 


Címkék: exhibicionizmus motorozás értékrend biker bizonyítási kényszer cinikusmotorosblog motoros fotók

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr5616361740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása