Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Ott vagyunk mááár? Lakeside Rock and Roll Weekend huszonharmadszor újratöltve

2016.06.23. 22:52 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

Ha –bármennyire is jó érzés magyarnak lenni, de -unod már a zöld gyep és a bőrbogyó együttes bámulását, ha a megvonási tünetek miatt már a falat kaparod, ha a lábadban van már a bugi…nyugi.

Pár nap, és huszonharmadszorra is kezdetét veszi a négy napos őrület! Igen, már megint Agárd és megint a Park kemping, egy csomó rockabilly fanatikussal, cseresznyekoponyás tobzódással, copfokkal, nőies nőkkel, hatalmas amerikai autókkal, motorokkal, séró-bárókkal.

Ha akár csak egyszer is voltál már, nem nagyon kell mondani semmit, hiszen úgyis függő lettél. Ám ha még Lakeside Rock and Roll Weekend szűz vagy, neked vajon mit mondjak? Ha ismered ezt a blogot, nagyjából ismersz engem is. Tudod, egy cinikus utálatos dög vagyok, de ez az a program ami azonnal bekerül a naptáramba. Csakúgy, mint régen azok a bizonyos találkozók. Tudtad melyik mikor van minden évben. A Lakeside mindig július második hétvégéje. Korábban az első volt, aztán egyik évben csúszott egy hetet. Előző héten zima, eső, kora ősz. Az új időpontban ragyogó napsütés, „ezer” fok, és ez azóta sincs másként… és most is így lesz. ;)

Lakeside Rock and Roll Weekend. Nézzük csak mitől vonzó? Kinek mi a fontos, a sorrend ez alapján változik. Dallamos, táncolható rockabilly, közvetlen zenekarok, barátságos hangulat. A feszengés, a szigor, az valahol máshol felejtődött. Időutazás, és nem csupán az ’50-’60-as évek zenéje, divatja és járművei okán. Egymásra mosolygás, közvetlenség, lazaság. Tudod, mint régen!

Néha van 1-2 nagyarcú, és pár divatember, de ők általában többet nem jönnek, vagy betörnek. No igen, ilyen ez a rockszakma.

Persze közvetlen vízpart, mi más, így az előző esti fáradozást bálnaként a vízen lebegve piheged, vagy épp az árnyas fák alatt. Ha korán kelsz, vagy ráér déltájban, a zuhanyért sem kell vérre menő harcot vívni. Hogy hol és mit eszel-iszol, azt úgyis hamar kitapasztalod. Általában ott, ahol leghosszabb a sor. Ott tudnak valamit. ;)

Apropó víz! Láttál már térdig érő vízben rokizó párokat? No, itt szombat délután fogsz! Nekem szárazon sem megy, nekik még a vízben is. Felvonulás nincs. Illetve a fenéket nincs! Nonstop felvonulás a négy nap! Persze nem azért vesz az ember egy ötvenes évekbeli Studebakert hogy porosodjon. Járatni kell, akkor nem rozsdásodik! A nyitható tetejű kocsikban és platókon széplányok pózolnak, élvezik a rivaldafényt, ami egy-egy drifteléskor rájuk is világít. Persze vannak fel-alázó motorosok is. Ha jó nekik… Idén AZ A hátsó kapu már nem működik, bekebelezte a kapitalizmus. Szóval mi biztos nyugton leszünk Cactus (Prison Band)  és Tico –a két motoros rockabilly házigazda- hosszú évek óta tartó gondoskodásának köszönhetően jól szeparált antiszociális helyünkön.

Nem tudom mit felejtettem el. Persze! Megvan! Mivel ez nem profitorientált rendezvény, a zenekarok csak azért jönnek le a színpadról, hogy átadják helyüket a következő zenésztársaknak, és utána megy a hajnalig tartó jammelés a kocsmáknál. Csak úgy, a zenélés öröméért. Vízparti színpad, 35 fok, kora délután. Te döglesz a kellemes hűs vízben, míg a zenészek talpig csiniben nyomják a rockabillyt.

Ha bírod, vannak –ingyen „természetesen”- különböző ügyességi játékok, amikre egy kiszuperált Trabantból hívogatnak.

Ahogy csütörtök a bemelegítésé, úgy a vasárnap este a levezetésé. Örömzenélés a vízparti színpadon, koktélszürcsölgetés, a hétvége alatt készült fotók bambulása a kivetítőn és azonnali „értékelése” hangos nyerítéssel, a pillanat felidézése, máris adomázás. Ekkor már valószínűleg egyetlen darab sincs a becsekkoláskor kapott Masculan-okból.

Láttunk már másolási törekvéseket, de ezt az atmoszférát nem sikerül megközelíteniük sem.

És ugye ami 23 éve töretlenül működik, az annyira rossz nem lehet. ;)

Szóval Lakeside Weekend, Agárd, Park Kemping, 2016. július 07-10.

Ja! Senki nem fizetett nekem ezért a postért. Csak így érzem, így akarom.

Éppen tíz éve voltam először, a tizenharmadikon. Barátaink már akkor odajártak, ők hívtak. Azóta én is függő lettem. Lakeside Rock and Roll Weekend függő.

Beszámoló meg nem hiszem hogy készül, a koncerteket hallgatni, látni akarom, nem fotózni. De ki tudja … ahogy kedvem lesz.

http://www.lakesideweekend.hu/

agard2014_287.jpg

agard2012_062.jpg

 

agard2014_233.jpg

 

lakeside_066.jpg

 

lakeside_133.jpg


Címkék: motorok rockabilly amerikai autók Lakeside Weekend

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr978836032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása