Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Ha országos drog és alkohol razzia az utakon, akkor DRINK’N’RIDE

2019.07.10. 22:56 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

vizitabor.jpg

 

Idén pünkösdkor negyedik alkalommal adtak egymásnak randevút az épített motorok szerelmesei….

Kezdődne egy szakavatott, panel beszámoló. :D

De ez nem az. Sőt, nem is beszámoló. Egyszerűen agymenés.

Vagy az sem. Csak pár fotó és címszavak. NEKTEK, akik ott voltatok, voltunk. Csak úgy, rengeteg munkával készített „Gergő-videó” helyett. (Látod-látod…)

Indulás! Hartai éjszaka, bemelegítés. Balaton, hal, de jó hogy látlak ba+! Már megint átépítetted? Ereszt a túlfolyón? Nem baj! A harli szar? Kit érdekel? Hűű micsoda gyári Kawasaki Z1000. Sátoraljaújhelyről. Az is itt van a szomszédban, mint Nyíregyháza. Fura ilyen közel lenni az otthonhoz. Ő ki? Nem mondod, hogy Moszkvából jött a csóka?! Csak ezért, csak ide? Kafa. Helló! Hát hol van az a nyolcévi orosz tanítás? Rockernél. Isten hozta a google fordítót. No menjünk! Bakony, vadkemping, „sátorozni tilos”, feljelentő jó honpolgár, erdész, fenyegetés, megállapodás. Hajnali ébresztés fűnyíró traktorral, egy megdöglött akksi. Várakozás. Közben barátkozás és éves bevétel produkálás a helyi „könyvtárban”. Sámánunknak avar-kori nagyon-nemesfém lánc-leletezés és azonnali ékítés.

img_20190607_132135.jpg

 

img_20190608_181406.jpg

 

Epedek. Igyunk. Kávét is. Sokat. Indulás, veselerázás, őzek az „út” mentén, már majdnem út, aztán már út. Kaja is jó lenne. Ne együnk a vendéglőben, mert nincs menü, órákig tart. Oké, akkor a mellette lévő büfé. Az is órákig, de legalább szar. Unalmas nyolcas (út). Rába part. Frankó kenus kemping, türelmes emberek. Víz. A mederben, a pohárban más. Chilis bab, lábadozó Rocker, hopp, Zolikát elvesztettük. Majd sorban szinte mindenkit. Baromkodás, de jó együtt! Némi mélyértelmű beszélgetés főzés közben, de aztán gyorsan újra kikapcsolás. Hol a bab, hol az eszem, itt a poharam, itt a hajnal. Reggel rendőri ellenőrzési kísérlet, de gyorsabbak vagyunk.

 

vizi2.jpg

 

Valahogy megint a nyolcas, mindegy, ez egy ilyen vonulós, kevés kilométerrel és kanyarral, de annál több jóízű beszélgetéssel, együttléttel. No és baromi meleg. Némi kanyarkodás, Káli-medence. Langalló, defekt. Pálos kolostor, off-road. Ez a tábla mikor került ide? Már jelentenek is fel bennünket. Óvakodj az Ignisesektől..és a plebsztől. No persze ne délután kettőkor akarj harminc emberrel, motorral beköltözni egy természetvédelmi területre, főként nem ünnepnapon. Jó, akkor húzzunk innen, még a végén jogerőre emelkedünk. Kifelé már jön is velünk szemben a polgárőr autó, hogy egyem a szívüket. Borzalmas bűntettet hiúsítanak meg nap mint nap. Lassan újra a ’80-as évek, mikor a jónép szórakozásból, frusztrációból felnyom, keresztbe tesz. Röhögünk. Bár a sokadik napon már elveszik az üdeség, a 30 fok sem segít a helyzeten. Kolostor környéke kilőve, a múltkori bányához TESA nem fér, kell valami más. Több alternatíva felmerül. Jó akkor legyen kemping. Kinek faház, kinek sátor, kinek puszta hálózsák. Éjjel éhes róka csirkével álmodik és papucsot talál. Meg egy nagymama szendvicsévé fóliázott motort. Mert a móka, az ugratás az kell. Mindig. Főzés, ivás, Balaton, Jó estét. Jó éjszakát. Isten hozott hajnal!

 

csomag.jpg

 

Bőséges reggeli, majd délelőtt búcsú, no meg főtengelycsavar a porban. Ki hazafelé, ki várakozik, ki próbálkozik, hátha pótolható marokkal a 34-es kulcs. Azért idén is csak leszakad az a rohadt akku cella. Rutinos bikázás és már csak 14 km. A legközelebbiek érnek haza a legkésőbb.

Jó volt. Jövőre jubileum. Együtt. Mert kell. Mert akarjuk, mert jó. Ez a lényeg.

 

bbel.jpg

 

20190609_145550.jpg

 

-----------------

S hogy mi a jó tanács? SOHA ne ess be az utolsó napra, az utolsó estére, mert körülbelül olyan, mint amikor hajnalban betévedsz egy buliba. Csak zombikat találsz a parketten. Hiszen akkor már negyedik este óta megy a karaván.

Gyk. illetve önkéntes rendőrék szájába –és ezzel meg is kell ölnöm a poént-: a cím nem azt jelenti, hogy a társaság illegális droghasználó. Csupán azon mosolygok, vajon mennyi esélye van pont akkor egy ilyen jellegű razziának az utakon, amikor is egy olyan „motorozzunk együtt” banzáj folyik, ami a DRINK ’ N’ RIDE nevet viseli, és vajon mennyi az esélye hogy nem állítják meg és fújatják végig a társaságot ebben a pólóban?   

csavar.jpg

 img_20190607_171127.jpg

 

img_20190608_154301.jpg 

img_20190608_202040.jpg

 

img_20190607_200928_hdr.jpg 

dsc03764.JPG

 

Képek és videók a résztvevőktől einstandoltak no meg persze saját.

 


Címkék: harley-davidson épített motorok DrinkNRide oldschool chopper run közös motorozás

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr7614937106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása