Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Ki a szabad?

2018.03.15. 18:01 | Loren Kriszta | 2 komment

Dobjuk félre a „kiamotoros” –elhasznált- kártyát, és vegyünk elő egy másikat!

(vigyázz a mondat erős iróniát tartalmazott! :P ) 

Most, hogy „papíron” már tavasz van, kezdi az időjárás a szokásos rendes szívatását.

Azaz hétköznap száraz utak és égbolt, 15-20 fokos hőmérséklettel, majd ahogy közeledik a hétvége, úgy zuhan mélyrepülésbe a hőmérséklet és gyűlnek vele a felhők, dagonyázol a sárban, és akár egy kis március közepi hózápor is kinéz. Ő hány és hány évben történik így mindez! Ennek kapcsán –is- kezdtem el agyalni, és jutottam a számomra(!) igazán szabad ember definíciójához. Motoros szempontból, mi másból persze.

Hiszen a szabadság közhelye levakarhatatlanul ott van a motorozás hátához tapadva. Hmm hátához…azt hiszem ez a freudi elszólás most még talált, süllyedt is… no de nem kifejezetten erre gondolok most.

Tehát szabadság. Mindenki baromi szabadnak érzi magát, mikor motorra ül. Hiszen már az alacsony példányszámban kinyomott és rendkívül eredeti megfogalmazású falvédő szöveg (hopp, megint irónia) is azt akarja közvetíteni a plebsznek: „Motorra szállok ha itt a nyár, szabad vagyok mint a madár”. Valami ilyesmi. Benne van a közhelygyűjteményben, hamar meglesz. ;)  

Szóval motor egyenlő szabadság. Ja. Extázis 7-10-ig. Hogy a nagy sikerű, hatvanas évekbeli rendszerfika-filmet idézzem, hiszen nézed hétfőtől péntekig a szikrázó napsütést melóban, várod a hétvégét, a fizetett ünnepet, meg az egyéb potyanapokat. Ami el is jő, mint minden a jól megtervezett és kiszámítható életedben. Ám jön vele az eső, a pocsék idő. Felnézel az égre és karodat felnyújtva kérded: MIÉRT? Aztán vagy motorozol így is, vagy betolod a Vas című opuszt, a SOA-t és elhiszed, hogy igen, és így.

Szabad vagy?

Nem, nem vagy szabad.

 

Másik esetben te magad vagy a szabadság megtestesítője, hiszen minden külsősége rajtad van, a külvilág úgy tudja, bármit megtehetsz. Aztán ez a bármit éppen az, ami a csapat érdeke, amit a szabályok előírnak. Ma ide kell menni, holnap oda. Esik? Akkor is. Nincs kedved, mert épp ellik a macskád? Akkor is. Rühelled a helyet ahova menni kell? Akkor is. Széthullott a motorod…akkor kapj egyet elő valahonnan, mert akkor is.

Szabad vagy?

Nem, nem vagy szabad.

 

Harmadik esetben megint rajtad a free jel, de egész nap hedonista módjára döglesz, vedelsz, közösségi médiázol, ahova percenként nyomsz fel egy motoros szabadcsapat videót, fotót, de jól jön a fegyveres kép is. Persze, mivel semmi értelmeset nem csinálsz, a valódi bűnhöz meg fostos vagy, nincs egy árva buznyákod sem. Így motorozás helyett marad a virtuál-keménység illetve a kocsmázás - hátha meghív valaki-, hiába süt a nap.

Szabad vagy?

Nem, nem vagy szabad.

 

Van valami, amihez értesz, amit szívesen csinálsz. Így van bevételed, amit benzinre, élményekre váltasz. Motoros élményekre persze. Életedet és vele munkádat úgy alakítod, hogy nagyrészt te osztod be az időd. Egész hétvégén zuhogott, de vasárnap kora este kisütött, majd itt a hétfő és hétágra süt? Kitolod a motort és irány a végtelen (najó ez volt a giccs patron :)  ).

Szabad vagy?

Szabad vagy!

 

Ilyen egyszerű az egész. Szabad vagy, ha nem hereverével és mások lehúzásával telik az időd; ha nem a tarhától, nem főnököd jóindulatától függsz; ha azt csinálod, amit szeretsz és te osztod be az idődet. A többi csak vakolás… 

 

Gy.k: mivel naponta szembesülök vele, hogy szövegértésileg és absztrakt gondolkodásban mindig van lejjebb, ezért már a szövegben, zárójelben figyelmeztetlek, mikor ironizálok. És (igen, én kezdek ÉS-sel mondatot :P ) természetesen a jelenség ki van karikírozva, de a lényegen nem változtat. Megböktelek? Nem tetszik? Tegyél ellene. Mondjuk élj másképp!

 kiaszabad.jpg

 

A kép illusztráció és forrása a pinterest. Alkotója David Mann a legnagyobb...

 

ui: elfeledkeztem azokról akik kényszerbetegek. :) Kényszeresen kell bizonyítaniuk. No, ők sem szabadok. :) Itt vannak végre "...az első"  fotók is. :D

 


Címkék: szabadság motorozás

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr7713741784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rollende Landstrasse 2018.10.26. 10:20:23

Aki szabad, feleslegesnek tartja, hogy beszéljen róla.

Loren Kriszta 2018.10.26. 16:26:28

@Rollende Landstrasse:
Lehet. De azért mi még beszélhetünk róla. ;)
süti beállítások módosítása