Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Aki nem tudja tanítja

2016.08.24. 21:20 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

A címet adó közismert mondás jutott eszembe az alábbi történetről.

A szokásos, évi két hetes, többezer kilométeres túra után megérkezünk házunk elé. Épp kászálódunk a felcuccolt motorokról, mikor ismerős érkezik, kézen fogva vezetve a soros barátnőt.

- Mentek vagy jöttök? – kérdezi

A „Most jöttünk” – válaszra jönnek a további kérdések, honnan, mennyi, etcetera, majd megkapjuk a kegyelemdöfést.

-Hmm és a motorok kibírták? Ezek nem arról híresek. - nyehegi a szöszi csávó, aki egy japán speed gép birtokosa, amit –finoman szólva- sem gyötör a sok használattal.

Fáradtak vagyunk, kavarognak az élmények, nincs kedvünk visszaszólni, ezért csak egy ráhagyó hangsúlyú „ja” hagyja el szánkat.

Másnap már némi alvás után barát érkezik, beszélgetünk. A srác a tegnapihoz hasonlóan speed gépet hajt, abból is a csörgőkígyó olaszt. Érdekes módon ő a látottakra, a tapasztalásokra – és a jó kis áfonyapálinkára :) - kíváncsi. Közel ötven éves motorjaink esetleges kudarcára még utaló mondat sem hagyja el a száját. Miért is tenné, hiszen azok ma sem napoztatás okán állnak az udvaron.

Felidézem a hasonló eseteket, és összeáll a kép.

Soha nem azok kritizálják a másik motor választását, akik motoroznak.

Nekik természetes hogy mennek azzal, ami tetszik, kevésbé szerencsés esetben azzal, ami jutott, és számukra az is természetes hogy mások is ezt teszik. A többiek, az évente párszáz kilométert, vagy még annyit sem motorozók pedig elméleteket gyártanak a döntésed helytelensége és butasága mellett, a motorod ellen.

Szerinted melyikükkel ülök le beszélgetni?!

 

joebar2.jpg

 

Kép forrása: internet

 

 

 

 


Címkék: vélemény motor értékrend

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr411650028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása