Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Kápászkodjááá Rozi!

2016.04.24. 17:47 | Loren Kriszta | 4 komment

Igények, szükségletek.

Léteznek valós és mesterségesen keltett szükségletek. Te döntöd el mit választasz!

Ezerszer kikiabált tény, hogy jó üzlet a motorosság. Kinek-kinek miként. Van, ki abból él hogy motoros, van ki a motorosokból, van ki e kettő keverékéből. Ahogy az útszéli szuvenír árusok tekintetében is rendre azt hiszem nem lehet fokozni az ízléstelenséget, úgy a motorosság esetében is ez az érzés, aztán jön a valóság és jól pofán csap.

Ebben az esetben még csak nem is reklámként tolakszik képembe, hanem egy érdeklődő, azaz már a kereslet irányából értesülök egy új szerkezetről, mely nélkül nem is tudom miképp létezhettem eddig.

A képet elnézve eszembe jut a Lódentánc című opusz: Villamoson utazol…  Igen. Tömegközlekedésen szocializálódott utasoknak elengedhetetlen eszköz. Szerencsére szegény motoros-utasnak már nem kell hátul a kapaszkodót markolnia, nem kell a tankot fogni, vagy szentimentálisan átkarolni a vezetőt. Nem. Itt van ez a hiánypótló, és a vezetőnek is gondolom rendkívül kényelmes szerkezet. Utaskapaszkodó. Fantáziám beindul mit lehetne még elsütni. Összecsukható sámli a motorra felüléshez? Apró elektronikával felemelkedő sisak plexi? Hordozható öltözőkabin, hogy 35 fokban a motorról leszállva gyorsan átöltözhess a kapcsizáshoz? Egy mozdulattal kiskosztümmé váló overál? Nem tudom. Fantáziátlan vagyok. De majd jönnek a kreátorok, vagy Q, azaz Boothroyd őrnagy a James Bond csapatból.

Mindenesetre ezt az eszközt mindegyik hírmondó biztonsági eszközként említi. Kár hogy az illusztrációként csatolt fotón a kislány vállat pirító rövid ujjúban, kivillanó derékkal markolja a villamos kapaszkodót roppant biztonságban.

Nem baj. A lényeg, hogy potom tíz ropiért megint vehetsz valamit. Valami fontosat, ami nélkül elképzelhetetlen a motorozás. Végre megszűnik az a roppant kényelmetlen jelenség, hogy a (férfi)vezetőhöz simul két gömbölyded mell, vagy benzinkakasok esetében átkarol két szőrös mancs. Megszűnhet a kellemetlen érzés, hogy ültök ketten a motoron valakivel, akivel jó összesimulni. Elnézve a képet a szél is jótékonyan tud kettőtök közé ékelődni, ami külön jót tesz a stabilitásnak. ;)

Sebaj! Itt a „Mociöv 2016”! Fogyassz, vásárolj! Légy jó polgár!

 love-handle-1.jpg

71orktyhjsl_sl1200.jpg

Képek forrása:

http://news.motorbiker.org/blogs.nsf/dx/pillion-safety-love-handles-will-do-the-trick.htm

amazon.com

 

 


Címkék: motoros gondolatok fogyasztói társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr268659678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2016.04.24. 19:08:02

Mostanában épp volt téma, hogy mit csináljon, akinek elalszik hátul a csaja. Lehet, hogy ez arra is jó megoldás. :D

Bq 2016.04.25. 09:03:46

Mondjuk az elektromosan emelhető-süllyeszthető plexi aránylag régóta létezik gyári megoldásként... már a Richard-féle GSX1100F-en is volt szériában, 20 éve:) Igaz, hogy ilyen jellegű nagy túra/túra-sport motoron egyrészt még akár indokolt is lehet, másrészt nem egy utólag felcsavarozható bazári kiegészítő, hanem gyári extra.
Másfelől, igen... szeretem a "motoros-feláras" cuccokat (is), amikből pl. "gazdaságos" sportszer-boltban, funkcióban azonosat kapsz fele-harmadannyiért, de ha motoros kiegészítőként veszed, rögtön 5 számjegyű az árcédula...

Loren Kriszta 2016.04.25. 19:50:19

@NaNa: Hát nem tudom. Szerintem ha elalszunk, akkor elernyedünk. Ha elernyedünk nem kapaszkodunk, hacsak görcsöt nem kap a kezünk. :) Szóval elalvás vagy ittasodás esetén marad a jó öreg gumipók. Mármint az utas rögzítése gumipókkal (a '80-as években bejött, mostanában nem próbáltuk :D)

Loren Kriszta 2016.04.25. 19:52:16

@Bq: Huh, nem voltam egyértelmű. Mivel nem motorkerékpár felszerelésről volt szó, nem tartottam fontosnak tisztázni. Sisak plexi emelőre gondoltam természetesen. :D Javítom is a postnál, hátha megint lehülyéz valaki és azt már nem fogom feldolgozni. :D
A többivel maxxximálisan egyet értek. :)
süti beállítások módosítása