Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Szilánkok

2012.11.11. 16:22 | Loren Kriszta | 2 komment

Képeket láttam. Látszatra különböző emberek, különböző csoportjait együtt. Kedélyesen. Pózolva. Olyan csoportok, kik egykor elképzelhetetlenek lettek volna egy képen ebben a kontextusban. Kész. A folyamat megállíthatatlan. Megindultak az emlékek. Köztük a '80-as évek végének éjszakái, mikor hazafelé motorozva rendszeresen megállított minket, mint potenciális bűnözőket pár ember. Akkor ők voltak együtt, mi velük szemben. Ők, a körzeti megbízott és az önkéntes rendőr. Utóbbi előbbi jogaival felvérteződve „intézkedett", és hízott, fontossága teljes tudatában. Megtestesítve mindent, amit elutasítottunk.

Ma egymásra találtak mindhárman, és én ebbe a képbe nem férek bele. Nem is akarok.

------------------------------

Szeretünk enni, imádjuk a halat. Utáljuk a fesztiválokat. A késő őszi melengető ajándék napsütés miatt mégis úgy döntünk, leruccanunk a halas dzsemborira. Kellemes távolság, jól esik a motorozás, csak betolunk egy halat és elmenekülünk. Közeledünk. Motoros csoportokat kerülgetünk, motorosok kerülnek el. Beérünk a településre. Tömeg. Valahol álljunk félre. Félre. Ekkor meglátjuk jobbunkon a VIP feliratot, és a két fiatal srác, már nyitja is számunkra a kordont. VIP parkoló a motoroknak. Hmmm. Ahogy privátoktól hallom, számukra ma már a motorosról kétféle csoport ugrik be. A hozzánk hasonló hülye, akinek pénze annyi, ami a tankban, és azok, akik „megengedhetik maguknak", és ettől válnak a fogyasztói társadalom célcsoportjává.

Némi fricskát ad a dolognak a motorok perifériájában elhelyezkedő véradó busz.

---------------------------

A két fenti zanza történethez kívánkozik egyik kedvenc idézetem:

„- Mi ellen lázadsz?

- Mid van?"

(Hogy honnan való? Forrással tovább-használóknak felajánlok egy csomag medvecukrot :P )

Miért is? Mert úgy látom útközben valahogy pont az esszencia fogyott el. A motoros lét esszenciája. A lázadás, a fogyasztói társadalommal, a kispolgárokkal, a bármilyen irányú politikai agymosással, a konformitásra törekvéssel való szembeszegülés.

Nekem még megvan ... nem is viszem semmire.


Címkék: vélemény motor gondolatok vashengeres

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr334901989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neonknight 2015.04.17. 18:55:04

"Mildred: Hey Johnny, what are you rebelling against?
Johnny: Whadda you got? "

A "Wild One" Marlon Brando-val :)

Loren Kriszta 2015.04.19. 19:11:30

Igen, valóban abból és ez az idézet, de a medvecukor nem az eredeti helyén -azaz ezen blog- való megfejtésre vonatkozott, hanem a "továbbfelhasználóknak" volt némi él. ;)
süti beállítások módosítása