Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

„A Drink’N’Ride, egy happening, ami mára brand lett”

2018.07.29. 16:05 | Loren Kriszta | Szólj hozzá!

kittiruda.jpg

 

Már megint elkezdtem megírni a DNR-ot, és már megint azt érzem, hogy feleslegesen terjengős. Mert ebben az esetben minek a sok szöveg?

pillanatfelvetel-_12_2018_07_27_21-04.png

 

Elindultunk szerdán reggel, hazaértünk vasárnap délután. A kettő között pedig tömény élmény, motorozás, viccelődések, egymás ugratása, Bence anyukájának emlegetése, majd annak belátása, hogy tényleg a legneccesebbnek tűnő helyzetekből lesznek az igazi élmények, hogy képes vagy rá, hogy meg tudod csinálni. Hogy felfelé mindig könnyebb mint lefelé. ;) Hogy rádöbbenj a naptár, ill. az életkor sok esetben felesleges infók. Mindegy hogy 1970 van, vagy 1990, vagy akár 2018., mindegy hogy 25, vagy 50. Rajtad múlik, mire vágysz, mit érzel! Hogy macerás ugyan, de tud együtt haladni 37 motor. (Igen szombatra ennyien lettünk). Hogy a műszaki és emberi hibák, az eltévedések, is poénná válnak, csak nem szabad őket túl komolyan venni.

hoh.jpg

 

Hogy mennyei tud lenni este egy bográcsban készült virslis lecsó, hogy olykor jól jön a túlsúly, hiszen ballasztnak remek, és így nem pörög el a kerék. ;)

Hogy mennyivel kisebbek az igények mikor nem szabadulsz be közvetlenül a boltba, hanem reggel leadod a pia és kaja igényed a zsetonnal együtt Tesának és a lányoknak, és max üdítő vagy jégkrém, ami extraként napközben beesik, de igényed sincs másra. Igen, Tesa és a lányok, azaz Kitti és Noncsi, akik fáradhatatlanul gondoskodnak ellátásunkról, hogy ne boltban kóvályogva teljenek a drága percek (Ennyi ember? Hkmm órák!). Hogy Opusz mögött ne haladj, mert fél óra múlva már füstmérgezést is kaptál. Hogy senki sem ideges, míg a fűben fekve várjuk be a később csatlakozókat. Hogy káromkodhass a térképen fehérrel jelölt „út” miatt, mondván ez az élmény igazán kimaradhatott volna, s közben megérted az őslakosok arcát a csapat láttán, hiszen errefelé utoljára 1982-ben járt idegen. Hogy mindenhol van ismerős, hogy az útiterv és a szállás rugalmasan kezelhető. Hogy bár a résztvevők zömét már régóta ismered, de megint lett 1-2 új ismeretség. Hogy a 7 éve kényszerből kiokkumlált üdítős flakon, mint ad hoc „olajtartály” ötlet, jól jön ma is. Hogy a nagyszámú csapatban motorozás –főleg az aggteleki kanyarokban - teljesen más műfaj, mint amikor ketten csapatjátok. Hogy felesleges gázolajjal átmosni a shovel tankját, de legalább jól ég. :D. Hogy hiába fekete az ég, és fenyeget minimum tornádóval, ha főiskolás lányok lepik el a kempinget, felborzolódnak a kakastollak és ráér a lecuccolás.

 

olaj.jpg

Ami bevált 2011-ben, működik ma is. ;)

 

pillanatfelvetel-_10_2018_07_27_21-03.png

 

pillanatfelvetel-_21_2018_07_27_21-11.png

 

varakozas.jpg

 

Mindegy, elmondani úgysem lehet, ezeket a mondatokat nagy eséllyel érteni is csak azok fogják, akik ott voltak. Belekóstolni tán kicsit segít Gergő 36 perces mozi kisfilmje, és Bence youtube profilján megosztott rövid szösszenetek. No és pár fotó. Gyanítom, ezekkel fogjuk túlélni a telet.

 

pillanatfelvetel-_18_2018_07_27_21-10.png

 

pillanatfelvetel-_8_2018_07_27_21-02.png

 

Hogy hol is voltunk? Mínusz egyedik nap Kecskemét, majd fel Levelek, Tokaj, Aggtelek, Rudabánya, Bátonyterenye, Bánk és ki-ki haza. Olykor off road, olykor Hillclimb, máskor vesekőlerázás. Gyönyörű tájak, néha lepusztult házak. A velünk kapcsolatba kerülők nagy részénél nagymértékű rugalmasság, ellenpólusnak olykor pofátlan lehúzási kísérletek. Szenilis könnyek a szemben az 1990-es –számomra első- motorostalálkozó helyszíne mellett elhúzva. Zömében toleráns vezetők, de azért a mindennapi hülyéinket add meg nekünk ma. Totemállatként a tavalyi futamon Mecsekben talált kisállat koponya úgy tűnik hozzánk ragadt. „Láttam elvitted a sámánhoz megszentelni a borodat. Ne tagadd!” :D

 samanjobb.jpg

 

S hogy maradjunk a DRINK ’n’ ride-nál: elfogyott 30 tálca sör. Bor kicsit kevesebb, ám a pálinkapusztítás is végzetesnek bizonyult. De nem ez a lényeg.

 

A lényeg

DRINK ’N’ RIDE

OLD SCHOOL CHOPPER RUN

Magyarország.

 

Azaz együtt motorozott és bulizott 26-37, zömében egyedileg épített, átalakított motorral egy rakás egymáshoz hasonlatos ember, a motorok között annyi Ironhead, amennyit együtt még egy SR-n sem látsz, megfért a HD, a japán…azt hiszem ennyi…a létszám is. ;)  Folyt. Köv. jövőre!

Már csak egy, ámde hatalmas és nehéz feladat van. Megtartani ilyennek! ;)

  

Kösz Bence és a többiek!

kitti_levelek.jpg

 

A cím egy, a túra szempontjából kívülálló, külső szemlélő véleménye.

A postban felhasználtam Gergő filmjéből kicsípett pillanatokat, Kitti fotóját választottam a címfotónak, ezenkívül  Ágota, Dani, Karesz és Szabesz fotóiból válogattam a sajátjaim mellé. A youtube filmek Bence profilján közzétett filmek, Gergő filmje, valamint az én hibáim.

agiuton.jpg

 

dani_ruzsi.jpg

 

hoh2.jpg

 

kareszr.jpg

 

kittinorbimotorj.jpg

 

mennyasszony.jpg

Erősen Üvegtigrisbe kívánkozó a helyzet. ;)

 

pillanatfelvetel-_6_2018_07_27_21-00.png

 

pillanatfelvetel-_7_2018_07_27_21-00.png

pillanatfelvetel-_26_2018_07_27_21-16.png

 

pillanatfelvetel-_27_2018_07_27_21-19.png

 

kitti2.jpg

 

rudakaresz.jpg

 

rudalatkep.jpg

 

tokajszabesz.jpg

 

szellemshovel.jpg

 

És ha eddig legörgettél, akkor a videók:

Gergő filmje...ha nincs rá 36 perced, akkor nem is neked szól.

 

 

Bence oldalán közzétett videók (Ágota és Norbi filmjei)

 

 

Így kell felfújni autentikus motoros módon egy matracot. :) (saját)

 

Kevesebb mint egy percben... (saját)

 

 


Címkék: motorostúra épített motorok motoros túra ironhead shovel DrinkNRide oldschool chopper run

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr7514148767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása