Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

A naaagy testvéri közösség - frászt!

2017.03.13. 09:51 | Loren Kriszta | 2 komment

Minap hatalmas baklövés kezdte el vírus módjára szuperszonikus sebességű terjedését, hála az internet gyorsaságának. Az iromány alapját egy videó adta. 

Még vannak olyan kiveszőben lévő emberek, akik magasról tojnak a nagy közösségi oldalnak csúfolt színjátszó körre és nem látták. No, számukra itt (nem kell hozzá regisztrációval rendelkezned)

a videó,

amit gondolom a moderátor törölni fog, mint a többit, ezt megelőzendő a link:

https://www.facebook.com/HarleyIronn/videos/622547834598048/ 

S hogy mi ebben a baklövés? Ez az a videó, mely alapján szakavatott emberünk megállapította, hogy ez egy Harley Davidson.

Persze, hiszen cruiser, hiszen bénázik, ergo csak harlis lehet. (Másik kedvenc sztereotípiám az, hogy a harlis az öreg és kövér.)

Azok a fránya gondolatok már a kommentek megjelenése előtt irányíthatatlanul cikázni kezdtek az agyamban. Az egyik, hogy a fagyi mindig visszanyal. Ha minden eleganciát nélkülözően okoskodsz, alázol, csakhogy kitöltsd az uborkaszezont –nem találtam más indokot, konklúziót-, megkapod a jutalmad. Ilyen ez a rock szakma, mondhatnánk. Azonban ha nem vagyok otthon egy stílusban (mert miért is kellene lexikonnak lennem?!), akkor vagy kussolok, vagy igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne legyen rajta(m) ekkora fogás. Ha látok egy speedet és nincs rajta semmi felirat, fingom sincs mi az, mert egy teljesen más stílust kultiválok. Najó, tán a különlegeseket felismerem. Pl. Ducati, a V2-esek (TL1000 és társai), de azon túl felőlem lehet Kawasaki, Suzuki, vagy akár Honda is. Ebben az esetben azt írom, japán speed és kész. Sem a márkába, de főleg a típusba nem megyek bele.

A következő, amiért gyűlölöm ezeket a videókat azaz, hogy típustól, formától, márkától függetlenül bármelyikünk lehet barom, pillanatnyi vagy állandó béna, állhatlak rosszul a csillagok. Láttam már fáradtságtól szarvashibát elkövető profi sofőrt, láttam már olyant, aki a megtett kilométerek alapján többször megkerülte a földet, de egyszer megbillent egy kövön és elborult, azzal a magas túraendúróval, amiről sámlival ért volna le a lába. De jól emlékszem V-re, aki 2002-ben a pulai angyaltalálkozón vezetésre nem túl alkalmas állapotban a bulihoz közeli benzinkúton, álló helyben lefektette a GSXR-t először egyik oldalára, majd a másikra, ezt követően idegből belökte sebességbe és úgy kilőtt, azt hittük skalpja ottmarad. Pedig ő tud vezetni. Nagyon. Mégis. De emlékszem Sakkozóra, aki szerintem a magyar Pierre Richard volt. Esett, kelt, tört, borított, közben végigmotorozta Európát valódi baleset nélkül, majd a sors fintora hogy egy részeg, bedrogozott rejtett erőforrás robogóján ülve kinyírta. De eszembe jut a jól sikerült házibulit követő vasárnap reggel, mikor kába fejjel a benzinkútnál letámasztottam a motort. Ja, csak előtte a sztendert sem ártott volna kilökni. Mivel a lábam között mozgott a vadállat, így testemmel tompítottam, majd a többiek aggódással vegyes röhögése és késedelem nélküli utánam nyúlása mellett rögvest az ipari kamerát kerestem. De emlékszem mikor Badacsonyban életem pasija lovagiasságból, ámde szükségtelenül megtolt hátulról…izé nem engem, hanem a motoromat, hogy könnyebben kibillenjek a gödörből a 240 kilós tömör vassal, és az a –„természetesen” furgonnal nyaraló- fazon, akivel előtte fél órát beszélgettünk, mert ő nagy és veterános és motoros, odabökött nekem egy „akkora motor kellene amivel elbírsz” mondatot. Neki vajon mit válaszoljak?! Semmit. Örülj magadnak és sztorizgass hogy láttam egy HP-t harlival (akarom mondani herlivel), akinek csak pénze volt motorra de nem tudott vele motorozni. Ezek a történetek a végletekig sorolhatók, biztos neked is van, lehet, hogy nem is egy.

Szóval így állunk a rohadt nagy spillerséggel és az állandó hülye filmezgetéssel. Amivel nincs baj addig, míg a baráti társaság jól szórakozik az áldozattal EGYÜTT. De azon túl, csak égetés és ez számomra primitív.

No, de visszakanyar a videóhoz. Természetesen gyakorlatilag azonnal elkezdtek érkezni a kommentek is az ingyen reklámnak oly lelkesen helyet adó közösségi csoportban. Ó istenem! Azaz áldott internet, ahol mindenki szupergéniusz, megmondó ember! Sejtheted. Megindult az őrült címkézés, általánosítás. Persze hogy a harli és harlis fikára gondolok. Embereinket, asszonyainkat az sem tántorította el, hogy ketten, akik továbbláttunk annál, amit láttatni akartak velünk, és amit látni akartunk, azonnal – OK belátom elég cinikus módon, de hát ennyire telt tőlünk- figyelmeztettük a jóembert, és a nézőket, hogy ez biza nem HD. Sebaj! Ezt követően is érkeztek dögivel a kommentek. „Ja, pénze volt” „Na, megint egy alsóőrsi” . Nem ragozom tovább. Úgyis tudod! Ostobán, zsigerből ment a harli és harlis fika. Hiszen az mindig hálás téma.

Utálom a címkézéseket. Nyilván jóval könnyebb, mint mögé nézni a dolgoknak, ezért nagy a keletje mostanság is. - Még ezt a blogot sem tudom úgy megjelentetni, hogy ne kérje a címkéket. – Bármi hír van, azonnal sül a címke. A speedes baleset szenvedett?Mer’ ment mint az állat!  A chopperes/cruiseres balesetet szenvedett? Mer’ nem tud vezetni. De jöhet a többi stílus is szépen sorban, Mindre van azonnali tuti magyarázat. Jaj! Csak nehogy gondolkodni, érezni, átérezni kelljen!

Szóval címkézzetek bátran jóemberek, legyen tele a tarsoly minél többel, aztán pedig büszkén hirdessétek az idióta virtuális falvédő szövegeitekkel mekkora az egység és összetartás.

Vulgáris leszek, mert úgy látom, arra van kereslet:

A nemlétező tököm ki van veletek „testvéreim”!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr9612334055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnnynho 2017.03.16. 16:38:57

Igazad van. Teljesen. Jó az írás!

Loren Kriszta 2017.04.20. 21:53:48

@Johnnynho: Köszönöm, de bárcsak ne lenne igazam...
süti beállítások módosítása