Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Esőisten siratja a motorosokat

2014.09.15. 18:51 | Loren Kriszta | 2 komment

Esik. Gyakorlatilag hónapok óta. Nyafogunk, hogy nem lehet motorozni. Ezzel vannak tele technokrata korunk üzenőfalai, ezt szórják szét a modern füstjelek. Miközben bámulom az ablak védelme mögött az ömlő esőt, eszembe jutnak az elmúlt negyedszázad motorozásai. A ’80-as évek végén több réteg farmerben, Michelin babának álcázva álltunk a gumisműhely udvarán a decemberi hóban, miközben a mester szemeit először megláncolt gumijainkon, majd rajtunk végigpásztázva lakonikusan kijelentette „Na, itt a jövő térdfájós nemzedéke”. Megmosolyogtuk, az ifjak úgysem lesz igazad mosolyával. Valóban nem lett igaza. Nem csak a térdeim fájnak. De motoroztunk zuhogó esőben is, mikor a szülők a vonattal/kocsival mentek nyugalmával tévéztek otthon. Esett. Szinte mindig.

Ezért aztán az évtizedek alatt szépen ránk ragadt az esőhozók név. Aki velünk motorozik, az felkészül. Vagy nem hiszi el és aztán többet nem jön. A litván túra 4700 kilométere alatt a közel két hétből 10 napot áztunk a tizenpár fokban, este nedves sátorban lehajtva fejünket. Tavaly Csehországban a 10 napból hetet, szintén 11 -15 fokos nyárban, a mostanihoz hasonló, megáradt folyókat kerülgető terelőutakon. Két éve valami csoda történt és a bolgár túra 4200 km-e alatt csupán egyszer áztunk, azon túl csodálatos időben motorozhattunk.

esős.jpg

De ugyanez a helyzet a ma már nem látogatott motorostalálkozókkal. Nem egyszer, de inkább sokszor, zuhogó esőben motoroztunk 200 kilométereket, hogy aztán vizes sátrainkat felállítva, további 2 napot ázzunk a sörsátorban barátainkkal beszélgetve, majd ezt követően vasárnap délben már a sátorbontástól elázva induljunk haza. Sem nekünk nem jutott eszünkbe hogy ne menjünk, sem a szervezőknek hogy lemondják, vagy áthelyezzék a bulit. Vele jár-mondtuk, mondták.

Az idén több motorosbulit, sőt túrát is lemondtam az időre hivatkozva. Öregszem, kényelmesedek- gondoltam, cseppet sem vidám hangulatban. De az elmúlt hétvégék egyik esőben, éjszakai tíz fokban hazamotorozást ígérő bulijára mégis elmentem. Majd ezt követően egy laza karikára, pedig borítékolható volt az eső. Lett is. Felhőszakadás, majd hazakísérő áztató szutyadék.

Már megint agyalni kezdtem. Hát persze! Csaptam homlokomra Arkhimédészként.

Ami fenntartások nélkül érdekel, ahova valóban el akarok menni, ott fújhat, eshet, grasszálhatnak jegesmedvék, akkor is ott vagyok. Mert megéri, mert valóban akarom.

A többi csak porhintés.

Azért így a negyvenharmadikat taposva szétázva, olykor már jól esik egy faház, és a matracom sem csak polifoam, hanem van már vagy öt centi vastag is. :)


Címkék: eső motorozás motorostalálkozó shovelhead ironhead

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr846700927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2014.09.15. 21:12:41

Pont erről akartam írni egy blogot... hogy öregszünk, és már nem akarunk mindenáron motorozni... Nem kell bizonyítani, és van autónk, nem a motor az egyetlen közlekedési eszközünk. Azon ritka alkalmakkor, amikor végre sikerül motorra ülni, a francnak sincs kedve elázni.
Persze, ha nincs más alkalom, és amikor van rá idő, akkor pont esik, lehet, hogy mégis...

Azért azt a blogot majd még lehet, hogy megírom, ha lesz rá időm. :D

Loren Kriszta 2014.09.15. 22:29:28

@NaNa:
Írd meg mert ez nem arról szól. :)
Arról szól, ha kifogásokat keresek/keresel, akkor azzal adott programmal kapcsolatban nem vet szét az "ott akarok lenni" érzés. ;)
Meg szól még egy aktuális helyi dolog cinkeléséről, de ezt nem fogom direktbe kiírni. (majd privátban "elmondom")
süti beállítások módosítása