Cinikus motoros

Ez motorozás közbeni, motorozással kapcsolatos gondolataim helye. Nem észosztás, nem én mondom meg a tutit. A hozzám hasonlóan gondolkodó őskövületekhez szólok, a magam kedvére. Ha nem ilyen vagy, csak frusztrálni fognak e sorok, sőt, legtöbb esetben érteni sem fogod a finom célzásokat, iróniát, mondanivalót. De biztos megvan a magad helye ... csak máshol. Tehát vigyázat! Felkavaró tartalom következik. :)

Friss topikok

HTML

Veterama 2010 ősze- A negatív katarzis

2011.03.09. 23:01 | Loren Kriszta | 2 komment

Ha még nem unod, akkor jöjjön a 2010. évi őszi börze, egy akkor írt e-mailemből szemezve, azt segítségül hívva az emlékképek fakulása ellen:

A Veterama kezd -számunkra- megdögleni. Vasárnap arra jutottunk, hogy azt hozzák ide, ami nem kelt el az e-bay-en. Itt viszont rajta van a helypénz, sőt olykor úgy látjuk begyűrűzött az amerikai nézet, mely szerint nem adjuk el "Balkánra". No meg persze egyszerűen nincs már mit árulni. Kifogytak, ráadásul fellendülőben van a vashengeresek divatja –persze nem itthon-, így akinek még van, az őrizgeti.
Mindössze maroknyi holmit vettünk. :(
Alig van valami, ami van, az pedig drága. Harli cuccoknál felejtsd el az 5 eurós árakat! Nyomórúd pálca 30 euró a katalógusban, itt meg adta 20-ért a használtat. Lánc 130 euró katalógusban, itt 100. Egy póló 25 euró. Ráadásul egy kaptafás katalógus holmik. 
Hol van a 20 eurós HD csizma, amit aztán 30 rugóért adtam el itthon miután rájöttem sosem lesz a stílusom?!  
45 euróért tudtam magamnak utángyártott tanksapkát venni! Remélem legalább egy ideig egyedi lesz.
Tavaly vettünk a hollandoktól jó érett, parmezán jellegű házi sajtot. 10 euró volt egy kilós guriga. Idén már 13 a 80 dekás. Mindegy, legalább finom. 

Ellenben jó volt megint találkozni berzencei veterán harlis ismerőssel Attilával. Nekik saját standjuk van. Meg is hívott minket hozzájuk egy remek Attila-féle halászlére (életemben olyan nagyszerű halászlevet nem ettem, mint amit ők készítettek a nyáron egy születésnapi bulin!) Megnyugtatott, nem egyéni szubjektív véleményem a börze hanyatlásának érzete. Ők is inkább az e-mailben előre egyeztetett cuccokat hozták, ezen túl üzletük nem nagyon volt. 

Más márkájú veteránokhoz voltak alkatrészek, kiegészítők, sőt szuvenírek (DKW, Simson stb.), no meg sok érdekes, sosem látott szép gótikák, de mint börze... Egyre több a búcsús, kacatárus is. Mármint az új (nem utángyártott alkatrészre gondolok!) termékeket kínáló, főként ruha és egyéb köcöllle árus (kvázi WS Teleshop). 
Az utángyártott alkatrészeket általában lengyelek hozzák. Ha valakinek fontos az eredeti forma, ők az embereik.
A motorok formavilágában hódít a kávéversenyző, ill. még mindig a bobber. Láttunk két lepattintott mattfekete minimál stájl (rat) motort (Triumph, BMW), ami nem tudom hogy' kaphatott a fűszálat is megfésülő fricceknél TÜV-öt. :) Sajnos nem fotóztam le, de talán Henti. 


Amúgy sem sok képet csináltam. Itt is sokan voltak, valaki mindig belemászott. Különben is egyre többen tiltakoznak a fotózás ellen, illetve 1-5 euróért engedik fényképezni standjukat. Mivel elharapódzott a lopás, valahol meg is értem.
Idén egyáltalán nem volt kényeztető az időjárás éjszaka. Bár napközben elég jó idő volt, de este, ill. éjjel durva. Kabátban feküdtem le, de ahogy belemelegedtem a jó meleg bundeswehr téli zsákba, levettem. Szigorúan csak a kabátot, ill. a bakancsot. Majd megfagytam!
Aztán a reggel még durvább volt, ám szerencsére napközben leugrott a kabát és befigyelt felgyűrt, ill. rövid ujj.
Egyre kevesebben maradunk végig, így a szombat esti baromkodások, sütögetések is kisebb társasággal folynak. De azért a központi mag eddig maradt! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap P. visszament Franciaországba, így 3 kocsival maradtunk. Titkosékat Á. vitte, ő vasárnap délre tudta az indulást elpartizánkodni, korábbi időpontra esélye sem volt.  :)
Most mi sem vártuk meg a 4 órás börzezárást és vele a "kukázást". 


Kukázás értsd: amelyik árus hazamegy, a magával vinni nem akart, el nem adott, ám másoknak használható dolgokat akkurátusan elrendezve hagyja hátra. De most ezt nem várjuk meg. Hárman már nem olyan jó buli, és nincs is miért maradni. Kettőkor elindulunk kifelé. Telefon. Titkosék Mannheimtől kb. 100 km-re lerohadtak. Mi hárman voltunk, ők négyen. Gyors logisztika mit hova tudunk tenni, hogy 2 ember csomag nélkül beférjen. Közben egy pesti ismerős srác érkezett, akit megláttak a benzinkúttól. Telefon, visszafordulás. Szerencsére eladta a veteránt amit hozott, így lett kölcsön utánfutó. Erre tuszkolták fel a kocsit. Közben persze fricc jó honpolgárok zsarukat is hívtak (Németországban ha lerobban egy autó, a rendőrök automatikusan hívják a jó drága trailert). De most elkéstek. :) Az utánfutót rákötötték Z. Transporterére és átültek ketten. A másik kettő versenyzőt mi vettük fel. El is jutottunk jó hangulatban Regensburgig. Na, itt nem vette a Puttó az ötödiket. Majd a negyediket sem, és Bécsnél végleg szétesett a kuplungszerkezet. Onnantól kuplung nélkül jöttünk haza. Hajnali fél 5 körül sikerült átszakítani a célszalagot, közben fináléként Vasváron éjjel 3-és fél 4 között belefutottunk egy trafiba. 
Hétfőn tudtuk meg, hogy a Transporter töltése Pesten megadta magát és először Horton, majd Gyöngyösön kapott akksit hogy hazaérjenek.
Húsz év alatt egyetlen egy kocsi sem döglött, meg még az sem, amivel azt hittük Bp-et sem lehet elhagyni. Most mindegyik.
Hát ez a börze nem kerül be a siker sztorik közé.

Mindezek után Ludwigshafent már úgy tervezzük, hogy szombaton hazajövünk. Mivel eddig úgy volt ki sem megyünk, hiszem, ha látom! :)






 





 


Címkék: motor bobber cafe racer veterán börze harli veterama

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikusmotoros.blog.hu/api/trackback/id/tr472726581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baowah · http://baowah.blog.hu 2011.04.11. 20:24:40

azert az az Eso kene, de nagyon.

Loren Kriszta 2011.04.13. 08:55:49

Megvolt. Legalábbis nálunk.
süti beállítások módosítása